• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

10.04.2024

15:32

Odloženo suđenje za ubistvo u noćnom klubu u Nišu! Okrivljeni za tuču, koja je prethodila zločinu nije došao zbog bolesti?!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Odloženo suđenje za ubistvo u noćnom klubu u Nišu! Okrivljeni za tuču, koja je prethodila zločinu nije došao zbog bolesti?!

Podeli vest

Suđenje Filipu Petroviću (31) iz Niša, koji je optužen da je 13. avgusta 2022. godine u noćnom klubu u Ulici 7. jula u Nišu nožem ubio Stefana Stefanovića (26), a Milanu Cvetkoviću (39) iz Pukovca naneo povrede opasne po život, odloženo je jer na ročište nije došao Andrija Mitrović, jedan od dvojice okrivljenih da su u noćnom klubu pretukli Petrovića pre nego što je potegao nož.

Mitrovićev branilac dostavio je sudskom veću Višeg suda u Nišu izveštaj lekara kao dokaz da je odusutan zbog zdravstvenih problema.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Petrović je optužen da je ubio Stefanovića i teško povredio Cvetkovića čime je počinio krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećeno najmanje 10 godina zatvora a može se po zakonu izreći i najstroža kazna - doživotna robija. Milan Cvetković i  Andrija Mitrović (20) optuženi su za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja, zajedno sa sada pokojnim Stefanovićem, učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Na prethodnom ročištu prikazan je snimak tuče koja je prethodila krvavom zločinu, dok se sam trenutak ubistva ne vidi se na snimcima jer se zločin odigrao u delu noćnog kluba u kome je u tom trenutku bilo mnogo ljudi.

Kamere snimile napad

Na  snimku koji je prikazan u velikoj sudinici Višeg suda u Nišu, vidi se kako u suteren lokala, u kojem su toaleti, stepenicama silazi prvo Petrović sa dve devojke, a kako odmah za njim dolaze Cvetković, Stefanović i Mitrović i kreću odmah ka Petroviću.

U jednom delu snimka, pored ostalog, vidi se kako Stefanović dva puta udara Petrovića u glavu, kao i Mitrović koji mu osim udaraca rukama, nanosi i dva udarca kolenom. Petrović se povlačeći unazad, sklanja u ženski toalet, a za njim potom ulazi ponovo Mitrović.

Cela tuča u toaletu je trajala kratko, a nakon toga se vidi Petrović kako izlazi iz ženskog toaleta i stepenicama se penje u lokal, u kojem se nakon toga desilo ubistvo i pokušaj ubistva.

Ne seća se ubistva?!

Petrović se ranije pred sudom branio da nikog nije imao nameru da ubije i da nož nosi ponekad jer je ranije bio napadnut na ulici i prebijen. On je u odbrani naveo da se ne seća ubistva.

Milan Cvetković se pred sudom branio da u toaletu nije tukao Petrovića, već da je sve vreme “razdvajao”. On je rekao Filipa ne poznaje a da je u WC sišao da se obriše, jer je neko u prolazu zakačio pult na kojem se nalazila njegova čaša koja mu se prosula iza vrata.

Stefan Stefanović je u krvavoj tuči u noćnom klubu zadobio povrede u levoj bočnoj strani grudnog koša od kojih je preminuo na licu mesta. Stefan je radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog ranika.

    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija