• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2024

20:32

Belivukovi vojnici ponovo vraćeni u pritvor! Apelacioni sud ukinuo odluku sudije Vinke Beraha Nikićević: Ovo za posledicu ima davanje vetra u leđa okrivljenima!

Miloš Rafailović

Vesti

Belivukovi vojnici ponovo vraćeni u pritvor! Apelacioni sud ukinuo odluku sudije Vinke Beraha Nikićević: Ovo za posledicu ima davanje vetra u leđa okrivljenima!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu je poništio rešenje sudije Vinke Berahe- Nikićević, kojim su Nemanja Lakićević i Aleksa Stošić, članovi grupe Veljka Belivuka, pušteni na slobodu, pa su obojica ponovo uhapšeni, saznaje informer.rs

Podsetimo, sudija Vinka Beraha saopštila je 28. marta odluku veća o ukidanju pritvora Aleksi Stošiću, Nemanji Lakićeviću (kome je određen kućni pritvor), dok su predlozi u odnosu na ostale okrivljene odbijeni.

- Što se tiče Stošića, sud je usvojio predlog branilaca da mu se ukine pritvor zbog narušenog zdravstvenog stanja, dok je mišljenje veća u odnosu na Lakićevića da je prestala potreba za daljim zadržavanjem - obrazložila  je sudija Beraha.

Foto: printscreen

Prerano se obradovao

Međutim, stav Apelacionog suda je sasvim drugačiji. Oni u svojoj odluci objašnjavaju razbloge zbog čega su Lakičević i Stošić ubrzo vraćeni u pritvor!

- Prilikom donošenja odluke o ukidanju pritvora za okrivljene Nemanju Lakićevića i Aleksu Stošića, pripadnike OKG Veljka Belivuka, članove OKG koju su okrivljeni da su učestvovali u pripremi izvršenja krivičnih dela teško ubistvo iz člana 114. KZ nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem, predsednik sudskog veća Vinka Beraha Nikičević cenila je da je zbog protoka vremena od izvršenja krivičnog dela, odnosno od kad su lica uhapšena i procesuirana prošlo određeno vreme i da uznemirenje javnosti više nije na tom nivou da bi se lica držala u pritvoru i cenila da se kod istih može obezbediti prisustvo suđenju puštanjem iz pritvorskih jedinica. Navedena lica, članovi OKG pored navedenih krivičnih dela za koja su okrivljena, prema operativnim saznanjima za potrebe OKG vršila su i krivična dela u vezi sa proizvodnjom i prodajom opojne droge iz koje se između ostalog OKG finansirala - navodi se u rešenju Apelacionog suda.

Foto: MUP Srbije

A u ovoj mašini su samleli više ljudi

Viša sudska instanca podseća da je Aleksa Stošić učestvovao i organizovao nanošenje teških telesnih povreda zatvorskom čuvaru u Pančevu u martu mesecu 2021. godine jer je isti došao u sukob sa saradnikom navedene OKG u zatvoru.

- Nemanja Lakićević je isto tako prema saznanjima prodavao opojnu drogu za potrebe OKG, a nakon izvršenog krivičnog dela nad Zdravkom Radojevićem kao nagradu dobio je jedno od vozila koja su oteta od Zdravka. Osim navedena dva okrivljena lica koja su puštena iz pritvora, ostali članovi OKG nalaze se i dalje u pritvorskim jedinicama iako su među njima i okrivljeni za krivična dela za koja je zaprećena manja kazna od kazne za krivično delo teško ubistvo, odnosno lakša krivična dela i ako bi mogla da se primeni navedena mera ukidanja pritvora to se moglo odnositi na te okrivljene - piše u obrazloženju.

- Navedene odluke sudija Vinka Beraha Nikičevic donosi iznenada pred odlazak u penziju koji se očekuje 29.4.2024. godine i koji za posledicu ima davanje ,"vetra" u leđa okrivljenima za dalji tok postupka i umanjuje pre svega rad tužilaštva i policije na dokazivanju najtežih krivičnih dela. Isto tako, policija i tuzilaštvo sa strepnjom iščekuju da li će se na poslednjem ročistu pred odlazak u penziju sudije Vinke dogoditi slično nešto i da li će još neki od okrivljenih za najteza krivična dela biti pušten iz pritvora - zamerila je Apelacija sudiji na ovoj odluci.

- Kako to policija i tuzilaštvo, mesecima i godinama rade i uhapse, i Duška Šarića i "vranjansku grupu", i ove Belivukove i onda ih sud pusti sve u roku od 10 dana? Pa ko je ovde lud?! - pita sagovornik informer.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija