• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

14.04.2024

21:23

Dankina majka očekuje sina! "Da je živa, radovala bi se još jednom bratu"!

drustvene mreze/Informer

Vesti

Dankina majka očekuje sina! "Da je živa, radovala bi se još jednom bratu"!

Podeli vest

Javnost u Srbiji je već tri nedelje okupirana strašnom sudbinom male Danke Ilić (2), koju su 26. marta u Banjskom Polju ubili pijani radnici borskog "Vodovoda" Srđan Janković i Dejan Dragijević, posle čega su sakrili njeno telo.

Proteklih dana na stotine policajaca tražilo je telo nesrećne devojčice u selima oko Bora, ali bez rezultata, pa je terenska pretraga juče praktično obustavljena.

Na licu mesta su, osim malobrojnih policijskih patrola, samo inspektori u civilu, koji su nastavili potragu za telom na osnovu operativnih saznanja i dojava.

Šta se tačno dogodilo sa telom ubijene devojčice za sada znaju samo Dejan Dragijević iz Zlota, koji je dva dana posle zločina, 28. marta, uzeo telo sa divlje deponije na Starobanjskom putu i preneo ga na tajnu lokaciju, kao i njegovi otac Rade i brat Dalibor, osumnjičeni da su mu navodno pomogli u tome. Dalibor je, međutim, ovu tajnu odneo u grob, pošto je prošlog vikenda umro od infarkta posle hapšenja u policijskoj stanici, dok Rade i Dejan odbijaju saradnju po tom pitanju.

Foto: Ustupljene fotografije

Dejan Dragijević i njegov otac znaju tajnu gde je Danka

Jedini član porodice Dragijević koji je na slobodi je Dejanova majka Svetlana Dragijević, ali za sada nema dokaza da je i ona učestvovala u sakrivanju tela.

Advokat Nebojša Živanović, koji zastupa Radeta Dragijevića, otkrio nam je da će ipak i Svetlana biti saslušana u zaječarskom tužilaštvu.

- Njeno saslušanje, odnosno davanje iskaza povodom ubistva male Danke Ilić, zakazano je u tužilaštvu u Zaječaru za utorak, 16. aprila, u osam sati. Ja ću do tada porazgovarati sa njenim mužem Radetom Dragijevićem, koji se u pritvoru brani ćutanjem - kazao nam je Živanović.

Foto: Informer/društvene mreže

Srđan Jnaković i Dejan Dragijević odumnjičeni za ubistvo

Meštani Zlota zbunjeni su i uznemireni jer još nije pronađeno telo devojčice.

- Ako su Dragijevići sakrili telo ili ga bacili negde, mogli su to da urade bilo gde, s obzirom na to da je ovde teren uglavnom nepristupačan i ima mnogo zabačenih i skrovitih mesta do kojih niko od nas meštana ne ide. Ne isključujem mogućnost da su Dejanu pomogli brat i otac da sakriju ili unište telo, ali ipak pomalo sumnjam u to. Telo deteta mogli su da ostave bilo gde, jer su svaki kamen znali u ovom kraju, poznaju selo kao svoj džep - rekao nam je meštanin.

Foto: Informer

Svetlana Dragijević skida krivicu sa sina i supruga

On nam je potvrdio da je u Zlotu sada daleko manje policajaca nego u prvim danima potrage za telom, ali da i dalje ima inspektora u civilu, kao i nekoliko uniformisanih pripadnika MUP-a koji obezbeđuju kuću u kojoj živi Svetlana Dragijević.

Znaju svoja prava?!

Inače, bivši načelnik BIA i advokat Radiša Roskić objašnjava da Dejanov otac Rade, kao najbliži srodnik, ne može da bude osuđen ako je pomogao sinu da sakrije telo, ali da bi mogao da zaglavi robiju ukoliko je eventualno učestvovao u kasapljenju ili uništavanju Dankinog leša.

Foto: video printscreen

Radoslav Dragijević žuti kao zaliven

- Postoji šansa da su se zločinci dobro edukovali o svojim pravima dok je trajala potraga za Dankom, pre nego što su uhapšeni. Prema odredbama člana 333 Krivičnog zakonika, predviđeno je da se neće kazniti onaj ko pruži pomoć izvršiocu posle učinjenog krivičnog dela ukoliko mu je direktni srodnik, dakle otac, majka, brat ili sestra. Ukoliko bi se pronalaskom tela pokazalo da je sa njim urađeno nešto gnusno, otvorilo bi se pitanje direktnog učešća srodnika u nekim drugim krivičnim delima. Ne u ubistvu, ali ulazimo u saizvršilaštvo, gde su kazne mnogo drugačije - kazao je Roskić za Pink. 

Lazar svaki dan doziva sestricu!

Komšije i prijatelji Dankinih roditelja Miloša i Ivane Ilić, koja je u drugom stanju i očekuje sina, kažu da su ovi van sebe od bola za ćerkom.

Foto: Tanjug / printscreen

Dankini roditelji zaokupirani prinovom

- Dankin stariji brat (3) svakog dana pita za sestru i doziva je, ovo je nešto najstrašnije što je moglo da zadesi porodicu Ilić. Poznajem Miloševu majku Tanju, žena radi u Sportskom centru u Boru, tiha je i fina žena. Ona kopni od bola, na lekovima je od kada se ovo desilo, jer je ona često čuvala malu Danku i njenog brata. Tanja ne može da se pomiri sa tim da joj unučice nema. Umesto da se sada svi raduju zbog dolaska još jednog člana porodice, tu sreću je ugušila bol za malom Dankom. To je toliko strašno da nemam reči kojim bih opisala kroz šta prolaze - kazala je prijateljica porodice Ilić.

Inače, Ivana i Miloš su nedavno bili u Beogradu zbog redovne kontrole njene treće trudnoće.

- Za sada je, i pored svih stresova i agonije kroz koju prolazi ova porodica, sa Ivaninom trudnoćom sve u redu. Da je sreće, mala Danka bi se radovala još jednom bratu - rekla je naša sagovornica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Glumi vernika, a učestvovao u monstruoznom zlodelu svog sina! Otac ubice male Danke na Fejsbuku propagira veru, a ćuti pred policijom!
Hronika

Glumi vernika, a učestvovao u monstruoznom zlodelu svog sina! Otac ubice male Danke na Fejsbuku propagira veru, a ćuti pred policijom!

Radoslav Dragijević (73) iz sela Zlot kod Bora kome je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je svom sinu Dejanu (50) nakon ubistva Danke Ilić (2) pomogao da premesti njeno telo, bio je veliki vernik ako je sudeći po njegovim objavama na Fejsbuku, dok je s druge strane ćuti o monstruoznom zločinu i neće da otkrije gde je telo devojčice!

13.04.2024

22:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15