• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/RTCG

14.04.2024

23:29

Belivuk i Miljković došli glave policajcu Lazoviću i tužiocu Katniću! Skinuli im zabranu ulaska u Crnu Goru, pa oni počinili dva ubistva!

ATA Images

Vesti

Belivuk i Miljković došli glave policajcu Lazoviću i tužiocu Katniću! Skinuli im zabranu ulaska u Crnu Goru, pa oni počinili dva ubistva!

Podeli vest

Bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću određeno je zadržavanje do 72 sata. On je oko 20. 07 izveden iz zgrade SPO-a i sproveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT). I nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nakon što je satima saslušavan u Specijalnom policijskom odeljenju u Podgorici oko 21.50 sati sproveden je u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Prema rečima advokata Zorana Piperovića, Lazoviću se na teret, između ostalog, stavljaju i dva krivična dela zloupotreba službenog položaja. On, kako je kazao Piperović, nije odgovarao na pitanja tužioca.

"Ja sam očekivao da to bude nešto mnogo krupno i ozbiljno, dokazivo, ništa nema što niste već čuli. Napravljen je postupak koji po meni ne može da istrpi elementarni krivično pravni osnov", kazao je advokat Zoran Piperović.

Foto: Insajder/Reuters

U sprezi sa kriminalcima

Od imovine, kako je kazao Piperović, Lazoviću je zaplenjeno oko 1.000 kilograma rakije, vino, prenosi portal RTCG.

Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja. 

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšen je na osnovu optužbi koje je potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica otvorio na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu u aprilu prošle godine kao tadašnji predsednik tog skupštinskog tela.

"U oktobru 2021. pokrenut je postupak protiv osobe koja je posedovala karticu preko koje je i skinuta zabrana ulaska unutar MUP-a odnosno Uprave policije. To je bila izvesna službenica Ivanišević i pokrenut je i dodeljen je predmet u okviru ODT-a kojim je rukovodio Nikola Boričić tužiocu Vukasu Radonjiću. Počela su prikupljanja obaveštenja i osumnjičena je rekla da je bila na odmoru a karticu dala službeniku Đuroviću. Nakon toga počelo je prikupljanje obaveštenja od Đurovića i kazao je da je on skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću", kazao je Koprivica.

Foto: Privođenje Milivoja Katnića/ATA Images

 

On je kazao da su Belivuk i Miljković u vreme kada su ulazili u Crnu Goru u jednom navratu počinili dva ubistva a u drugom, kako je naveo išli na slavlje kod Radoja Zvicera.

On je dodao da je Đurović nakon toga kazao da je to učinio po nalogu Aleksandra Boškovića, policijskog službenika koji je potvrdio da je to uradio po nalogu Enisa Bakovića koji je tada bio pomoćnik direktora Uprave policije.

"Nakon donošenja odluke da se uhapse Đurović i Bošković, tada se dešava drama u Osnovom državnom tužilaštvu u Podgorici koju smo na Odboru rasvetlili a koja vodi do Lazovića i Katnića koji su danas uhapšeni i stajali na vrhu piramide uz političko mesto Mila Đukanovića, kazao je Koprivica.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Nakon što je dat nalog za hapšenje, kazao je Koprivica, kreću brojne opstrukcije posebno policije.

"Tada policija traži da se da pisani nalog o hapšenju što jeste u skladu sa zakonom ali se to isto ne dešava. Tužilac Vukas Radonjić je ipak uputio nalog koji je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu ovo je 13. 10. 2021. godine i oko ponoći rukovodilac ODT-a Nikola Boričić je dobio poziv od Lepe Medenice tada rukovodioca Višeg državnog tužilaštva koja je i kuma Zoranu Lazoviću i ona je naredila da se puste ova dva policijska službenika ", kazao je Koprivica.

On je kazao da je sluiaj Miljkovića i Belivuka jedan od prvih javno dokazanih primera kriminalnog delovanja Katnića i Lazovića.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija