• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

15.05.2024

10:24

Miroslavu smanjena kazna zbog nesreće u lovu: Ubio Predraga, mislio da puca u divlju svinju

Shutterstock/privatna arhiva

Vesti

Miroslavu smanjena kazna zbog nesreće u lovu: Ubio Predraga, mislio da puca u divlju svinju

Podeli vest

Miroslav Čolaković (54) iz Gornjeg Dušnika robijaće godinu i deset meseci zbog ubistva iz nehata Predraga Milojkovića, jer je usvojena žalba njegove odbrane protiv prvostepene presude kojom mu je izrečena kazna zatvora od dve i po godine zatvora.

Krivični zakonik za ubistvo iz nehata predviđa kaznu zatvora do pet godina, tužilaštvo je tražilo da se Čolaković osudi na četiri godine i šest meseci dok je odbrana predlagala oslobađajuću presudu ističu da je Predrag Milojković neopreznim postupanjem u lovu, doprineo da do nesreće dođe. Takođe, ono što su naveli u žalbi koja je dovela do preinačenja presude je da pokojni Milojević nije imao dozvolu za lov na lokaciji gde je došlo do nesreće.

- Viši sud u Nišu delimično je usvojio žalbu i preinačio prvostepenu presudu u delu odluke o kazni tako što je okrivljeni osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i 10 meseci. U preostalom delu prvostepena presuda je potvrđena - saopštila je ova pravosudna institucija.

Podsetimo Čolaković je 16.avgusta 2020. godine u ataru sela Kaletinac u opštini Gadžin Han pucajući iz lovačke puške iz nehata lišio života lovca Predraga Milojkovića (53). 

Nakon što je preko radio stanice čuo da lovci teraju divlje svinje prema mestu gde se on nalazio, Čolaković je pucao i pogodio Predraga u desnu butinu usled čega je nesrećni čovek iskrvario na putu do ambulante u Donjem Dušniku.

- Držeći prst na okidaču krenuo je par koraka unapred i u momentu kada se okliznuo, povukao je okidač i istovremeno ispalio dva projektila u pravcu sada pokojnog Predraga koji se nalazio u žbunju, nanevši mu prostrelne rane desne butine koje predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život usled koje je, zbog masivnog iskrvarenja, nastupila smrt - navedeno je u optužnici Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Ovo je pravnosnažna presuda na koju se može izjaviti vanredni pravni lek Vrhovnom sudu Srbije koji ne odlaže njeno izvršenje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Udarno! FIFA  drakonski kaznila crno-bele!
Partizan

Udarno! FIFA drakonski kaznila crno-bele!

Zbog neizimirenog dugovanja prema nekadašnjem igraču Takumi Asanu, Međunarodna fudbalska unija (FIFA) kaznila je Partizan sa zabranom registrovanja novih igrača u naredna tri prelazna roka!

01.06.2024

12:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31