• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.11.2023

08:37

Tviteraši pitaju: Gde je Kosovo i Metohija na Đilasovoj mapi Srbije? (FOTO)

Informer/društvene mreže

Vesti

Tviteraši pitaju: Gde je Kosovo i Metohija na Đilasovoj mapi Srbije? (FOTO)

Podeli vest

Nakon što je otkriveno da je koalicija „Srbija protiv nasilja“, okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa, ukrala logo izložbe „Velikanke srpske kulture“, koja se održava u Domu Jevrema Grujića društvene mreže su se usijale pitajući gde je Kosovo i Metohija na mapi Srbije.

Naime, korisnici društvene mreže Iks (bivši Tviter) bili su najblaže rečeno šokirani prvo vešću da je logo ukraden, a potom i neprijatno iznenađeni kada su videli da je ukradeni logo koji bi trebalo da predstavlja mapu Srbije izmenjen i skraćen, tačnije „okrnjen“ je deo gde bi trebalo da bude južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija!

- Razmišljam nešto, kako su ovi dosovci skrojili skicu Srbuije baš onako da ne znate da li ide sa KiM ili bez - glasi jedan od komentara.

Foto: printscreen Twitter

 

Nakon toga usledile su reakcije da „dosovci“ ništa nisu sami skrojili, već da su prekopirali logo, ali uz jasnu i ključnu razliku po pitanju KiM:

- Uz razliku da se Kosovo i Metohija ovde jasno nalaze u Srbiji - objasnio je jedan tviteraš ukazujući na originalni logo izložbe „Velikanke srpske kulture“.

 

Foto: printscreen Twitter

 

Tviteraši su se u daljoj prepisci složili da su đilasovci „baš znali dokle da iscrtaju“, aludirajući da su logo ukrali baš onako kako im odgovara – bez Kosova i Metohije!

Foto: printscreen Twitter

 

Podsećamo, tajkunska koalicija koju predvodi Dragan Đilas poznata je po antisrpskim stavovima kao što su da su Srbi počinili genocid, zahtevi za uvođenje sankcija Rusiji i članstvo u NATO, kao i priznavanje lažne države Kosovo, što su sada i otvoreno pokazali cepajući mapu Srbije i izbacujući južnu srpsku pokrajinu iz njegog sastava.

Takođe podsećamo, Radomir Lazović, prvi na tajkunskoj listi „Srbija protiv nasilja“ koju predvodi Dragan Đilas, gostovao je u emisiji Jutro na TV Prva gde je još jednom potvrdio da su on i njegovi partneri, sadašnji i budući, spremni da razgovaraju o priznanju nezavisnost lažne države Kosovo! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksa

pre 5 meseci

Na Đilasovoj mapi Srbije nema Kosova i Metohije, jer Đilas je namerio da proda Kosmet ako dođe na vlast.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija