• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo Online

27.12.2023

21:13

Nastić: Srpski Majdan očigledna farsa - Zahtevi protesta ne odgovaraju vladajućem mišljenju u Srbiji!

Kosovo onlajn

Vesti

Nastić: Srpski Majdan očigledna farsa - Zahtevi protesta ne odgovaraju vladajućem mišljenju u Srbiji!

Podeli vest

U Beogradu se ponovo prikazuje očigledna farsa "aktivista" koji se navodno zalažu za demokratiju i ljudska prava, ocenila je poslanica pokreta "Sara Vagenkneht" u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Nastić je, u komentaru objavljenom u nemačkom dnevniku "Junge Velt", pod naslovom "Srpski Majdan?", navela da se krug zatvara 23 godine nakon što je grupa Otpor – koju je Zidojče cajtung 2011. godine opisao kao „firmu za svrgavanje” – oterala Slobodana Miloševića sa funkcije na kraju veka, a sada se „takozvani demokratski aktivisti vraćaju na mesto izvora svog delovanja, u Beograd“.

U Srbiji i Crnoj Gori 2000. godine postigli su ono štio nisu uspele Nato bombe 1999. godine. I tako stvorili preteču „revolucija u boji“ koje od tada „seju haos i rat širom sveta“.

Od Gruzije do Sirije, Libije i brojnih južnoameričkih zemalja do Kijeva, organizovani su naglašavano "mirni" protesti koji su brzo prerasli u nasilje.

Uvek uz snažnu, ali pre svega finansijsku podršku američkih takozvanih nevladinih organizacija, pre svega Soroš fondacije, Nacionalne zadužbine za demokratiju i Instituta Albert Ajnštajn. Ali, i uz podršku nemačkih partijskih fondacija kao što su Fridrih Nauman, Konrad Adenauer i Hajnrih Bel.

Crna zastava Otpora sa podignutom belom pesnicom pojavila se na protestima širom sveta.

Danas je u Beogradu ponovo očigledna cela farsa „aktivista” koji se navodno zalažu za demokratiju i ljudska prava.

Ne morate podržavati Vučićevu vladu da biste shvatili da zahtevi demonstranata ne odgovaraju većinskom mišljenju u Srbiji:

Istraživanja godinama pokazaju da dosledno više od 70 odsto odbacuje potčinjavanje diktatu EU i SAD. Kao i priključenje sankcijama Rusiji ili priznavanje Kosova koje je kršenjem međunarodnog prava 1999. godine Nato nasilno otcepio.

Rezultati izbora tačno odražavaju rezultate tih istraživanja – sviđalo se to državama članicama Natoa ili ne.

Inače, one su već u maju pozivale na srpski Majdan. Zbog dva masovna ubistva koja su nesumnjivo bila tragična, ali teško da su bila odgovornost vlasti.

A navodne izborne neregularnosti?

Izborni posmatrači Oebsa potvrdili su da se ovo dešavalo u uzavreloj društvenoj atmosferi i da je vladajuća SNS bila prezastupljena u medijima tokom predizborne kampanje.

Međutim, izbori su bili u saglasnosti sa međunarodnim standardima.

Oebs takođe nije želeo da kao svoju preuzme optužbu da su glasači na biračka mesta dovoženi autobusima: To nije suštinski zabranjeno sve dok nije povezano sa bilo kakvim izbornim obećanjem.

„Progresivnom“, „mirnom“ opozicionom savezu i njegovim pristalicama verovatno nije ostao drugi izbor nego da na silu upadnu u Gradsku skupštinu. Jer ko ne želi da čuje "zov vrednosti Zapada", mora da ga osetiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija