• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2024

07:32

Šapić: Čekamo da "Mi - glas iz naroda" zauzme zajednički stav o vlasti u Beogradu!

Informer

Vesti

Šapić: Čekamo da "Mi - glas iz naroda" zauzme zajednički stav o vlasti u Beogradu!

Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će Srpka napredna stranka sačekati da vidi da li lista "Mi - glas iz naroda" može da zauzme zajednički stav po pitanju ulaska u beogradsku vlast, a ako ne može, kako je rekao, onda će biti raspisani novi izbori za Skupštinu grada Beograda.


Gostujući na RTS-u, Šapić je  rekao da Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima već sada ima 56 ili više poslanika, ali da je podigla lestvicu legitimiteta zbog priča posle izbora da "neko nešto krade".

- Odlučili smo da podignemo lestvicu u pogledu legitimiteta, iako je to, uslovno rečeno, legitimno u odnosu na način na koji se funkcionisalo u srpskoj politici u poslednjih 20 godina - rekao je Šapić. 

On je naglasio da postoji opcija novih izbora ukoliko ne dođe do formiranja vlasti i da će sednica danas, u skladu sa zakonom, biti započeta.

- Imamo desetak dana do kada je rok da se konstituiše Skupština. Ako se ona ne konstituiše do 3. marta, počinju zakonske procedure za nove izbore. Daćemo prostor listi Mi glas iz naroda da još jednom razmisle da li ima prostora za neke razgovore. Predsednik je bio više nego jasan, tri meseca nije malo. Mi smo već pet meseci izgubili, privremeni organ grada Beograda postoji od novembra i ne može se normalno funkcionisati - rekao je Šapić. 

Na pitanje o današnjoj sednici, on je rekao da ne zna da li će biti izabrani neki gradski organi. 

- Smatramo da je ispravno dati još prostora koliko zakon omogućava. Jer ako istekne taj rok 3. marta, onda se ide u nove izbore i rizikujemo da za dva ili tri meseca, kad se oni dese, ponovo budemo u ovoj situaciji kao što smo sada. A onda ne znam ko će da objasni Beograđanima zašto smo izgubili još tri meseca da bismo se našli u ovoj ili sličnoj situaciji - poručio je Šapić.

Foto: printscreen

 

Kako je rekao, Beograd i Srbiju očekuju brojni izazovi, ne samo EXPO 2027 koji je, kako je rekao, najveća stvar u posljednjih nekoliko desetina godina, nego i svi drugi svakodnevni izazovi i zato SNS smatra da je važno da ima stabilnu vlast u Beogradu.

- Vlast koja će biti prava srpska vlast, vlast koja će da reprezentuje srpski narod, narod i građane koji u njemu žive i koja neće imati nikakvih dilema da li će Srbija da ide na ovu ili na onu stranu. Koja neće imati nikakvih dilema oko svog teritorijalnog integriteta, neće imati dilema da li na ovoj zgradi treba da se izjednači šarena zastava sa srpskom zastavom ili treba sami sebe genocidnim da proglasimo, što u ovom momentu jeste ta alternativa koja se postavlja sa druge strane, odnosno od onih ljudi koji žele da dođu na vlast - rekao je Šapić. 

Dodao je da je izuzetno važno da Beograd nastavi ekonomski da se razvija.

- Važno je da imamo priliku da u sledeće 3-4 godine promenimo Beograd više nego u poslednjih 15-20 godina, a da Srbiju 2027. godine dovedemo na ekonomski nivo koji će biti na nivou ozbiljno razvijenih evropskih zemalja - naglasio je Šapić. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija