• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inoformer

19.02.2024

10:06

Odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda!

Podeli vest

Najstariji odbornik Skupštine grada Toma Fila koji je trebalo da predsedava konstitutivnom sednicom, rekao je na početku da se današnja sednica zbog nedostatka kvoruma odlaže za 1.mart u 10 sati.

Skupština grada Beograda danas nije kontituisana, a rok u kome to treba se učini ističe  3. marta.

U sali nije bilo poslanika liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", Socijalističke partije Srbije i liste "Mi - Glas iz naroda". 

Prethodno su poslanici liste "Srbija protiv nasilja" i NADE ušli u salu Skupštine grada, gde je trebalo da počne konstitutivna sednica. 

Oni su nosili transparente protiv navodnih izbornih manipulacija na Beogradskim izborima 17. decembra prošle godine. 

3. mart poslednji rok za konstituisanje

Zaključak o sazivanju današnje sednice doneo je krajem januara Privremeni organ Grada Beograda, a na dnevnom redu je bilo potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika skupštine i postavljanje sekretara što je uslov da bi skupština bila konstituisana.

Ukoliko se do krajnjeg roka gradski parlament ne konstituiše Vlada imenuje privremeni organ, a predsednik Narodne skupštine je dužan da raspiše nove izbore u roku od mesec dana, a da se izbori održe u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja izbora.

Kada se izaberu predsednik Skupštine grada i sekretar Skupština grada Beograda ima rok od mesec dana da izabere gradonačelnika Beograda.

Ukoliko se ne izabere gradonačelnik u roku od mesec dana, Vlada  raspušta Skupštinu grada, a predsednik Narodne skupštine Republike Srbije ima rok od dva meseca  da raspiše izbore, a da od dana rapisvanja do dana održavanja bude 45 do 60 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija