• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2024

10:23

Počeo novi sastanak poslaničkih grupa o preporukama ODIHR!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Počeo novi sastanak poslaničkih grupa o preporukama ODIHR!

Podeli vest

U Skupštini Srbije danas je počeo novi sastanak poslaničkih grupa vlasti i opozicije o preporukama ODIHR-a o izbornim uslovima na koji je pozvala predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Pored predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, predstavnika vladajuće koalicije i opozicionih poslanika, sastanku prisustvuju i američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

U parlament su došli Milenko Jovanov, Marina Raguš, Sandra Božić (SNS), Ivica Dačić, Snežana Paunović (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Edin Đerlek (SPP), Elvira Kovač (SVM), a iz opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (S SP), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Srđan Milivojević (DS), kao i predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda".

 

Prisustvuju i predstavnici cicilvnog sektora koji se bave izbornim procesom.

Na poziv se nisu odazvali predstavnici koalicije NADA, "Ekološkog ustanka" i poslaničke grupe "Mi glas iz naroda - dr Branislav Nestorović".

Na dnevnom redu sastanka je primena preporuka ODIHR-a iz konačnog izveštaja posmatračke misije o izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine.

Trebalo bi da se razgovara o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima, Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o sprečavanju korupcije, kao i Zakona o Ustavnom sudu koje su potrebne kako bi se primenile određene preporuke.

Radna grupa Vlade Srbije za praćenje i implementaciju preporuka ODIHR-a je pripremila nacrte izmena i dopuna ovih zakona, a učesnici sastanka su pozvani da daju svoje komentare na nacrte izmena i dopuna zakona koji bi se potom uputili skupštini na usvajanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija