• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2023

13:45

Otkrijte kako da odeća uvek bude sveža, kao da je upravo oprana! Isprobajte ovaj trik

Shuterstock

Dom i porodica

Otkrijte kako da odeća uvek bude sveža, kao da je upravo oprana! Isprobajte ovaj trik

Podeli vest

Zahvaljujući jednostavnom triku lako i brzo možete da se otarasite neprijatnog mirisa odeće.

Niko ne želi da pere odeću nakon što je obuče samo jednom! Leti se to ne može izbeći, jer se odeća brzo prlja i poprima miris znoja. 

Kada odeća izađe iz mašine za pranje veša ili mašine za sušenje, miriše lepo čisto, Bilo bi lepo da majice i košulje što duže tako mirišu. Ali tokom leta, odeća skuplja razne mirise. Sve se skuplja u vlaknima odeće i jedino rešenje je da ona završi u korpi za veš.

Ali zahvaljujući jednom triku, možete se otarasiti mirisa u tren oka i nositi odeću više puta. 

Foto: Shuterstock

 

 

Uz pomoć ovog trika takođe omogućavate da odeća bude duže čistija. 

Sve što je potrebno je da sipate votku i vodu u jednakim delovima u bocu sa raspršivačem. Poprskajte odeću, a zatim pređite peglom na paru nekoliko santimetara preko odeće. Vruća para izvlači votku iz vlakana i sa sobom povlači ustajali miris.

Ovaj trik sa votkom je efikasan,  pa odeću možete da nosite mnogo češće pre nego što ponovo morate da je operete.

 Inače, miris votke vrlo brzo nestaje, pa ne morate da brinete da ćete se osećati na alkohol. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31