• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2024

16:10

Zaštitite svoje biljke uz pomoć ovog sastojka! Sigurno ga već imate u kući

Shutterstock

Dom i porodica

Zaštitite svoje biljke uz pomoć ovog sastojka! Sigurno ga već imate u kući

Podeli vest

Uz pomoć sode bikarbone lako ćete se rešiti štetočina koji napadju biljke i ukloniti pege koje se pojavljuju na listovima.

Mnogo je insekata štetočina koji napadaju kućne biljke. Možete da ih se rešite lako, tako što ćete sodu bikarbonu posuti po zemlji, uz pomoć sita za brašno.

Foto: Shuterstock

Sobna biljka

 

Soda bikarbona može i da ukloni pege koje se pojavljuju na lišću.

Potrebno je pomešati  kašičicu sobe bikarbone sa dve do tri kapi tečmog sapuna u jednom litru vode.

Ovu tečnost možete  prskati po zaraženim biljkama. Biljke će zahvaljujući sodi bikarboni postati manje "kisele", što zaustavlja pojavu gljivica.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Ukoliko želite da se otarasite korova koji raste po pločniku, takođe možete da koristite sodu bikarbonu.

Sipajte je u pukotine u kojima raste korov i on će ubrzo prestati da raste.

Soda bikarbona može i da produži vek trajanja cveća u vazi. Potrebno je samo da u vodu stavite kašićicu sode bikarbone i cveće u vazi neće brzo uvenuti, već će duže ostati sveže. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija