• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

16.03.2015

14:00

ZNATE LI KOJA JE NAJTRAŽENIJA REČ NA GUGLU? verovali ili ne - Google!

Hi-Tech

ZNATE LI KOJA JE NAJTRAŽENIJA REČ NA GUGLU? verovali ili ne - Google!

Podeli vest

Za rubriku verovali ili ne - ovo je reč koju korisnici najviše traže na Google pretraživaču!

Prema sajtu Search Engine Land, koji se oslanja na informacije Google Trends sajta, najtraženija reč u Google pretrazi je - GOOGLE! Korisnici se nakon ukucavanja ove reči ponovo vraćaju na početnu Google stranicu, tvrdi Geri Ilis, stručnjak za analitiku trendova, koji kaže da prvi rezultat nakon pretrage odnosi gotovo sve klikove korisnika.

Prema rečima Ilisa zabrinjavajuć je trend pretrage ličnih informacija korisnika, onih, koji su zaboravili svoje lozinke, tako da ih ti korisnici "vraćaju" pretragom u Google pretraživaču. Naročito je uočljivo da korisnici traže svoje zaboravljene Facebook lozinke, što je dokaz toga da nisu svesni opasnosti i da nisu dovoljno edukovani o bezbednosnim aspektima korišćenja interneta.

Google namerava da označi sve potencijalno nesigurne sajtove po "zdravlje" računara i jasno ih predoči korisnicima u pretrazi kao takve, ali još uvek nema informacija o tome da li će i kada internet kompanija početi s tom praksom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija