• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. S. Ignjatović

10.05.2015

06:00

LUDO I BRZO, ili kako ću ja sad bez 4G?!

Hi-Tech

LUDO I BRZO, ili kako ću ja sad bez 4G?!

Podeli vest

Proteklih nekoliko meseci, kao urednik portala informer.rs, doslovno živim na internetu i od interneta. A ne mogu da izmerim količinu živaca koje sam potrošio zbog loše mreže, sporog neta, beskonačnog učitavanja sadržaja, daunloudovanja koje traje letnji dan do podne...

Iskreno, samo sam hteo da proverim da li može brže i lakše. Može!

Moram da priznam da kod svojih elektronskih i mobilnih uređaja ne zalazim pretarano u detalje već mi je, kao svakom prosečnom Srbinu, dovoljno da to nešto "radi". Dovoljno brzo  i kvalitetno za moje potrebe. Kako se to zove, da li je brzina 100 Mbps za daunloud ili 75 Mbps za aploud, nije mi mnogo važno, samo ako mogu brzo da skinem sa YouTubea snimak koji mi treba, postavim vest i fotku na portal ili odgledam film na tabletu.

Public

Zato mi je test mts 4G mreže bio utoliko zanimljiv da vidim može li to stvarno toliko brže i lakše. I stvarno. Može.

Opet kažem, nisam pratio nikakve brojke, radio speedtest i slično, rešio sam samo da svoju novu mts karticu koja potržava 4G tehnologiju i mobilni internet koristim kao i obično. Doduše, uz malo više "maltretiranja" mreže. Ipak je reč o testiranju...

Čak i prosečan korsnik razliku između 3G i 4G mreže primećuje kao od šale

Prosečan korisnik razliku između 3G i 4G mreže primećuje kao od šale. Internet doslovno "leti". Čekanje na otvaranje i "najtežih" stranica je minimalno, a nikakav problem ne predstavlja ni više otvorenih prozora istovremeno. Naravno, pošto me ništa nije koštalo, morao sam da probam da skinem jednu epizodu moje omiljene serije "House of cards" sa Youtubea. To bi na mojim prethodnim uređajima bio ozbiljan poduhvat, ali ovog puta je tih sat vremena bilo skinuto začas. Lepo, lepo... počinje da mi se sviđa taj 4G.

Nisam fan gledanja televizije na mobilnom telefonu, ipak sam ja čovek u godinama, pa mi treba nešto veći ekran, ali kad radiš po ceo dan neminovno je da neke važne stvari na TV-u propustiš, pa je aplikacija mtsTV GO ozbiljno dobra stvar. Jednostavo se instalira, još jednostavnije koristi, plejer je odličan, a mogu da se gledaju emisije ućživo, ali i 72 sata unazad. I... što je još važnije, bez bagovanja, kočenja i dosadnih pop apova koji iskaču na sve strane! Istina, ima samo 13 kanala, ali ne sumnjam da će mts uskoro zahvatiti još vode iz dubokog srpskog televizijskog bunara.

Elem, umesto zaključka, mogu samo da javno poručim svojim šefovima da bi bilo baš lepo i korisno da nam obezbede po jednu mts karticu koja potržava 4G tehnologiju. Brzi smo i ovako, a kako bi tek bilo sa njima...

Ps.
Ako se, tačnije kada se naredni put dokopam 4G mts kartice sigurno je da to neću, barem neko vreme, prijaviti svom sinu, mlađem tinejdžeru. Jer i da sam želeo još nešto da testiram, nisam mogao da stignem na red. Zbog igrice Fudbal menadžer, naravno. I njegovog komentara kada sam aparati karticu pakovao za vraćanje: Pa, tata... zar baš moraš da ga vratiš... ali ovo je prvi put u istoriji da igram menadžer a da mi ništa ne koči..

Public

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija