• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

05.03.2017

12:37

NIKAKO NA 100 ODSTO! Celog života POGREŠNO punite telefon, evo kako se to u stvari radi!

Hi-Tech

NIKAKO NA 100 ODSTO! Celog života POGREŠNO punite telefon, evo kako se to u stvari radi!

Podeli vest

Neka vaša baterija bolje radi i duže traje...

Možete da verujete u ovo i ne morate, ali jedno je sigurno - stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći deo svog kapaciteta i nakon velikog broja punjenja.

Prema istraživanju koje je obavila pomenuta kompanija, Litijum-jonske i litijum-polimerske baterije, koje se najčešće koriste u savremenim mobilnim telefonima, uređajima i gedžetima nisu otporne na "stres", a neke od svakodnevnih navika upravo to čine baterijama - "stresiraju" ih. Usled velikog stresa baterije gube kapacitet i postaju kraćeg operativnog vremena.

Shutterstock

Da biste što duže imali kvalitetnu bateriju pratite sledeće savete:

1. Ako ste napunili bateriju, isključite je s punjača - uštedećete malo novca koji biste potrošili za struju, daćete doprinos očuvanju planete i bateriju ćete izložiti manjem stresu.
2. Punite bateriju kad stignete - ne čekajte da se isprazni.
3. Prekinite punjenje pre 100 odsto napunjenosti - učinićete uslugu bateriji.
4. Ne izlažite telefon velikoj toploti, ali ni preteranoj hladnoći - čak i Apple u iPhone uputstvu preporučuje korisnicima da tokom punjenja skinu zaštitne maske i futrole, kako bi se materija oslobodila viška toplote lakše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija