• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba/Informer

21.12.2017

13:26

WHATSAPP dobio naređenje da prestane da deli podatke korisnika s Fejsbukom

Hi-Tech

WHATSAPP dobio naređenje da prestane da deli podatke korisnika s Fejsbukom

Podeli vest

Francuska agencija za zaštitu privatnosti pod nazivom CNIL naredila je WhatsAppu da prestane da deli podatke korisnika s kompanijom Fejsbuk u čijem je vlasništvu. Aplikacija ima rok od mesec dana da ispuni naređenje

Istraga je počela nakon što je WhatsApp prošle godine objavio da deli podatke s Facebookom zbog razvoja ciljnog raklamiranja, sigurnosih mera i poslovne inteligencije. 

CNIL je ustanovio da je WhatsAppova namera da poboljša sigurnost korisnika validna, ali da razlog za poslovnu inteligenciju nije prihvatljiv. 

WhatsApp nikada nije obavestio svoje korisnike da skuplja podatke za poslovnu inteligenciju i da nema načina da se to spreči osim deinstalacije aplikacije. CNIL tvrdi da WhatsApp krši osnovnu slobodu korisnika. 

NEMA VIŠE KRAĐE FOTOGRAFIJA NA FEJSBUKU! Nova opcija će vas od sada upozoravati kada se pojavite na slikama na kojima niste tagovani!

Evropske agencije su uticale na Fejsbuk u prošlosti, posebno kada je reč o deljenju podataka. Nemačka je naredila Fejsbuku da prestane da skuplja podatke korisnika WhatsAppa u septembru prošle godine, a u Velikoj Britaniji je Fejsbuk pristao da prestane sa tim u novembru, takođe prošle godine. 

U maju ove godine je Evropska unija kaznila Fejsbuk sa 122 miliona evra zbog obmanjujućih informacija o kupovini WhatsAppa. Tada je kompanija tvrdila da neće moći da povezuje profile korisnika WhatsAppa s Fejsbukom. 

U septembru je EU zatražila od društvenih mreža, među kojima je i Fejsbuk, da se uhvate u koštac s govorom mržnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija