• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radiosarajevo.ba/informer.rs

05.04.2018

09:41

OTKRIVENI NOVI DETALJI SA FEJSBUKA, GORE JE NEGO ŠTO SE MISLILO! Zloupotrebljeni podaci 87 miliona ljudi

Hi-Tech

OTKRIVENI NOVI DETALJI SA FEJSBUKA, GORE JE NEGO ŠTO SE MISLILO! Zloupotrebljeni podaci 87 miliona ljudi

Podeli vest

Curenje podataka iz najpopularnije društvene mreže sveta mnogo je veće nego što je to procenio haker Kristofer Vajli, koji je nedavno otkrio veliki skandal ove kompanije

Prema navodima koje je u novom blogu otkrio direktor kancelarije za tehnologiju pri Fejsbuku Mike Šrepfer, broj ljudi koji su pogođeni curenjem podataka iznosi skoro 87 miliona, što je za 37 miliona više od početne procene, piše BBC. 

Ovi podaci otkriveni su samo nekoliko sati nakon što je američki Kongres otkrio da će osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg biti ispitan pred članovima ove institucije, zbog velikog skandala koji potresa ceo svet.

VLASNIK FEJSBUKA 11. aprila svedoči pred Kongresom SAD

 
Fejsbuk je zbog ovog skandala izgubio velike količine zarade u prethodnim danima, a suočava se sa brojnim istragama na gotovo svim kontinentima. 
Podsećamo, Fejsbukse suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije da je kompanija zloupotrebila lične podatke skoro 50 miliona korisnika te mreže. 

FEJSBUK OBEĆAVA: Korisnicima veća kontrola nad sopstvenim podacima


Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je velike propuste koji su doveli najpopularniju mrežu pod istragu u SAD i Velikoj Britaniji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija