• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

05.05.2018

14:51

INSTAGRAM uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Hi-Tech

INSTAGRAM uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Podeli vest

Instagram je u utorak najavio da uvodi veliku promenu koju su mnogi korisnici dugo čekali, a zvaće se bully filter

Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika. Takođe, proveravaće 800 miliona korisnika i blokirati one koji imaju velik broj prijavljenih komentara. 

 - Ovaj novi filter skrivaće komentare koji u sebi sadrže uvrede na račun nečijeg fizičkog izgleda ili karaktera, kao i pretnje nečijem životu i zdravlju -  napisao je izvršni direktor Kevin Sistrom na svom blogu i dodao da će filter obaveštavati kontrolni centar o problemima kada se ponove kako bi preduzeli određene radnje, odnosno blokirali pojedine profile, piše Index

FEJSBUK ukida stranice koje oglašavaju ukradene identitete!


Iz Instagrama kažu da im je cilj da zaštite mlađe generacije i osobe s javnim profilima jer je Instagram "prvenstveno namenjen uključivanju i radosti deljenja fotografija", pa ne žele da iko proživljava teške trenutke zbog svoje aktivnosti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija