• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92, HINA

15.05.2018

12:50

FEJSBUK ukinuo 200 aplikacija koje su imale pristup velikoj količini korisničkih podataka

Hi-Tech

FEJSBUK ukinuo 200 aplikacija koje su imale pristup velikoj količini korisničkih podataka

Podeli vest

Fejsbuk je do sada ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka, kao odgovor na skandal u čijem središtu je kompanija za političko savetovanje Kembridž Analitika

Aplikacije su ukinute u okviru detaljne istrage o tome da li se pomoću njih mogu zloupotrebiti podaci o korisnicima, izjavio je potpredsednik Fejsbuka Ime Arčibong. 

Ta kompanija je objavila da je dosada obavila analizu hiljadu aplikacija u okviru istrage koju je 21. marta naložio izvršni direktor Mark Zakeberg. 

Osnivač najveće društvene mreže na svetu tada je rekao da će se istražiti sve aplikacije koje su imale pristup ogromnoj količini informacija, pre nego što im je kompanija ograničila pristup 2014. godine. 

WHATSAPP donosi nove opcije svojim korisnicima


Fejsbuk je pogodila kriza poverenja kod korisnika, oglašivača, zaposlenih i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 miliona ljudi, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država, došli u ruke kompanije Kembridž Analitika koja ih je iskoristila u političkim kampanjama. 

FEJSBUK ukida stranice koje oglašavaju ukradene identitete!


Nakon izbijanja skandala, u Americi i u Evropi otvoreno je nekoliko zvaničnih istraga, a Zakerberg se nekoliko puta izvinio zbog kršenja privatnosti korisnika najveće društvene mreže na svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija