• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

27.08.2018

13:05

ĆERKA STIVA DŽOBSA ISKRENO: Bio je okrutan i užasan!

Hi-Tech

ĆERKA STIVA DŽOBSA ISKRENO: Bio je okrutan i užasan!

Podeli vest

Ćerka Stiva Džobsa njega opisuje kao okrutnu osobu koja je uspela u životu. Kaže da je njegovo ponašanje bilo nepodnošljivo ljudima oko njega - radnicima, poslovnim partnerima, ali i porodici i prijateljima. Knjiga "Small fry" sa svim njenim sećanjima na uspešnog oca izlazi 4. septembra, a Biznisinsajder donosi detalje

U knjizi piše između ostalog da se Lizina majka Kristin Brenan nije osećala prijatno da ih ostavlja same jer je Stiv Džobs navodno jednom prilikom sa devetogodišnjom Lizom pričao o tome šta je privlači u seksu. Kada je kao tinejdžerka otišla da živi sa njim zabranio joj je da vidi majku šest meseci, a kad se požalila ocu i maćehi da se oseća usamljeno i zamilila ih da joj požele laku noć pred spavanje, Stiv Džobs joj je rekao "mi smo hladni ljudi". 

Ona piše i da je Džobs jednom za vreme seksa sa svojom ženom tražio da Liza bude u sobi i prisustvuje "porodičnom momentu". U više navrata joj je oduzimao novac i govorio da neće ništa dobiti od njega. Kada je Liza postala aktivna u srednjoj školi, da se takmiči u studentskoj vladi, otac joj je zamerio što ne provodi više vremena sa porodicom. "Ovo ne funkcioniše. Ne uspevaš kao član ove porodice", govorio joj je. U jednom momentu komšije su bile toliko zabrinute za Lizu da su joj pomogle da se odseli i da plati za koledž. 

Sve su to izvučeni navodi iz knjige, čija je suština da je Stiv Džobs poslovno imao neverovatno dostignuća, ali da je isto toliko bio okrutan. 

Lizina sećanja na taj period života dramatično se razlikuju od sećanja druge Stivove supruge Loren Paule Džobs i njegove sestre, a sama Liza kaže da joj nisu cilj osude, već da oprosti ocu i krene dalje. 




 - Na kraju - da li su njegiova poslovna dostignuća nadmašila okrutnost prema drugima? Ne znam. Znam da često slavimo ljude zbog njihovih postignuća bez bližeg pogleda kakva su ljudska bića i kako njihove poslovne i lične ambicije utiču na ljude širom sveta - piše njegova ćerka. 

Ona je na svom tviter nalogu najavila da će knjiga biti objavljena za nedelju dana i da je nervozna zbog toga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija