• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bug.hr/Informer.rs

23.11.2018

13:14

(SAMO)KONTROLA: Aplikacija koja brine ako preterate s upotrebom mobilnog telefona!

Hi-Tech

(SAMO)KONTROLA: Aplikacija koja brine ako preterate s upotrebom mobilnog telefona!

Podeli vest

Kako bi korisnicima omogućio uvid u vreme koje provedu na mobilnom telefonu Google je izbacio aplikaciju Digital Wellbeing koja prema potrebi može i da onemogućiti pokretanje aplikacija

Kako vreme provedeno uz mobilni telefon brzo prolazi, bez da to i primetimo Google je osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava korisnicima uvid u vreme koje su proveli na telefonu, odnosno koliko su vremena potrošili na njegovo korišćenje. 

Naziv aplikacije je Digital Wellbeing i može da se preuzme putem Google Play Store-a, ali samo oni korisnici koji imaju ili najnovije Pixele, ili neki drugi uređaj iz Android One programa s Androidom 9.0 Pie. 

Digital Wellbeing osim vremena korišćenja mobilnog telefona detaljno prikazuje i druge podatke, poput, koliko je ukupno vremena bio uključen ekran, koliko ste notifikacija primili, ali i koliko ste puta sami otključali mobilni telefon. Takođe detaljno, čak u minutu može da vam otkrije i koliko ste vremena utrošili na gledanje Netflixa, YouTubea, dopisivanje putem Facebooka ili WhatsAppa i drugih aplikacija. 

Kako bi vas ohrabrio na umerenije korištenje mobilnog telefona Google je omogućio postavljanje limita koliko se koja aplikacija može dugo koristiti. Nakon što istekne vreme za korišćenje neke aplikacije, istu nije moguće ponovno pokrenuti, o čemu će vas Digital Wellbeing obavestiti porukom na ekranu. 

Google je dodao i opciju Wind Down koja omogućava određivanje od kojih aplikacija želite da nastavite da primate notifikacije tokom noći, a od kojih ne. Takođe, Wind Down može automatski u određeno vreme da prebaci i ekran u crno-beli način rada


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija