• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2019

10:37

FEJSBUK pooštrava pravila lajv prenosa za korisnike

Hi-Tech

FEJSBUK pooštrava pravila lajv prenosa za korisnike

Podeli vest

Fejsbuk pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču

Fejsbuk je saopštio da uvodi novu politiku za korišćenje usluge Fejsbuk Lajv, privremeno ograničavajući pristup osobama koje su se suočile s disciplinskim postupcima za kršenje najozbiljnijih pravila kompanije na bilo kom mestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste Lajv na određeni vremenski period, navodi kompanija. Takođe se povećava niz prekršaja koji će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

FEJSBUK O HAKOVANJU WHATSAPP: Nadogradite aplikaciju



Fejsbuk nije naveo za koja krivična dela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je rekla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dve džamije u Krajstčerču ne bi bilo moguće da koristiti Lajv sa svoj Fejsbuk naloga.

TREBA ZNATI! Evo kako se zakazuje slanje mejlova na Gmail!



Najava je stigla uoči kopredsedavanja premijerke Novog Zelanda Džesinde Ardern sastankom s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, u sredu, koji za cilj ima da svetski lideri i šefovi tehnoloških kompanija potpišu "Krajstčerč poziv", koji će ih obavezati na eliminisanje nasilnih ekstremističkih sadržaja na internetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija