• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

11.07.2019

10:42 >> 10:46

HUAVEJ PORAZIO TRAMPA! Ublažene sankcije prema kineskom gigantu

Hi-Tech

HUAVEJ PORAZIO TRAMPA! Ublažene sankcije prema kineskom gigantu

Podeli vest

Administracija Donalda Trampa smanjuje ograničenja za američke kompanije koje trguju sa Huavejem

Američki zvaničnici su izjavili da će kineski tehnološki gigant ostati na crnoj listi Ministarstva trgovine SAD-a, ali da će licence za trgovinu sa ovom kompanijom biti izdate pod određenim okolnostima.

Huavej je na američku crnu listu stavljen u maju, što znači da kompanije iz SAD ne mogu kineskom gigantu da prodaju tehnologiju bez odobrenja vlade.

Američki sekretar za trgovinu Vilbur Ros izjavio je za Njujork tajms da će njegovo odeljenje izdavati licence tamo gde ne postoji pretnja po nacionalnu bezbednost SAD-a.

HUAWEI UZVRAĆA UDARAC AMERICI! Udaraju na svetinju SAD!

Direktor Nacionalnog ekonomskog veća Bele kuće, Lori Kadlou, izjavio je da su SAD "otvorile vrata i malo popustile" kada je reč o zahtevima za licenciranje prema američkom Ministarstvu trgovine.

Međutim, dodao je da američka vlada neće kupovati Huavejeve delove i proizvode, i da se ograničenja mogu ponovno nametnuti ako trgovinski razgovori posustanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija