• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/ Beta

24.07.2019

10:58 >> 15:39

TRAMP POBEDIO FEJSBUK! Kompanija plaća REKORDNIH 5 MILIJARDI DOLARA

Hi-Tech

TRAMP POBEDIO FEJSBUK! Kompanija plaća REKORDNIH 5 MILIJARDI DOLARA

Podeli vest

To je najveća kazna u vezi sa privatnošću ili bezbednošću podataka ikada izrečena bilo gde u svetu, saopštila je Trgovinska komisija SAD.

Sve veći broj poslanika već je tražio je strože propise ili čak razbijanje velikih tehnoloških kompanija koje su pod strogim nadzorom posle niza skandala sa ugrožavanjem privatnosti svojih korisnika.

Predsednik Donald Tramp je poslednjih meseci takođe nemilosrdno kritikovao velike tehnološke kompanije.

Komisija za trgovinu objavila je da je Fejsbuk obmanuo korisnike da poštuje njihovu privatnost, što je deo te procedure koja se završila rekordnim poravnanjem.

To savezno telo za nadzor je utvrdilo da je Fejsbuk prevario korisnike o tome kako koristi njihove brojeve telefona koje je od njih tražio kao deo sigurnosnih mera.

Takođe, nije korisnicima dao dovoljno informacija o tome kako da isključe "alat" za prepoznavanje lica s fotografija.

SUOSNIVAČ EPLA SAVETUJE: Ako želite svoju PRIVATNOST, UGASITE FEJSBUK!


Oglašivači su navodno mogli da reklamama i ponudama ciljaju korisnike koji su dali svoj telefonski broj.

Gigant društvenih mreža obavezao se da će poboljšati svoju poslovnu praksu u pogledu zaštite podataka.

Fejsbuk je saopštio da će taj sporazum od kompanije iziskivati "fundamentalnu promenu" načina na koji posluje jer uključuje mnogo strože procese identifikacije rizika po privatnost.

Od Fejsbuka se očekuje izveštaj o incidentu u kom su podaci 500 ili više korisnika kompromitovani, zajedno sa izveštajem o merama koje je kompanija preuzela u vezi sa time, a dokumentacija o tim pitanjima treba da bude dostavljena u roku od 30 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija