• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba/informer.rs

14.06.2020

21:23

PAZITE KAKVE SLIKE STAVLJATE! Evo šta vaši profili na društvenim mrežama kažu o vašoj LJUBAVNOJ VEZI!

Hi-Tech

PAZITE KAKVE SLIKE STAVLJATE! Evo šta vaši profili na društvenim mrežama kažu o vašoj LJUBAVNOJ VEZI!

Podeli vest

Društvene mreže mogu zakomplikovati i pojednostaviti ljubavne odnose, ali stručnjaci tvrde kako one uglavnom imaju negativan efekat na veze. Stranica Brides donosi nekoliko stvari koje vaš profil otkriva o vašoj vezi.

Muškarcima i ženama se konstantno prezentuju fotografije i primeri savršenih veza, tako da to stavlja određenu težinu na njihove odnose, objašnjava terapeut Džonatan Benet.

"Ukoliko ne ostvare savršenu vezu kakvu imaju poznate ličnosti ili neko na koga se ugledaju, postaju nezadovoljni. Ustvari, misle da je trava uvek zelenija negde drugde. Ne samo da misle da postoji neko ko bi im odgovarao više od njihovog trenutnog partnera, već neretko imaju i listu drugih opcija za koje smatraju da su bolji izbor za njih", kaže Bennett.

Previše pričate o detaljima vaše veze i svima detaljno otkrivate šta se dešava između vas i vašeg partnera. Bilo da je reč o smešnim ili tužnim objavama, vrlo je verovatno da bi vam se previše otkrivanja moglo obiti o glavu.

"Ovo je kršenje privatnosti vašeg partnera, te pokazuje vašu očajničku potrebu da se osećate važnima i budete primećeni", objašnjava njujorška terapeutkinja Džejn Grer dodavši kako je važnije neke stvari zadržati između vas i vašeg partnera. Ne treba preterivati, neke stvari jednostavno trebaju ostati privatne, kaže Greer.

Retko objavljujete bilo šta o vašoj vezi, što je sasvim normalno ukoliko niste tip koji često koristi društvene mreže. Međutim, ako svakodnevno osvežavate svoje profile novim fotografijama i statusima, a odbijate objavljivati svoju vezu, to može značiti samo dve stvari: Bennet kaže kako manjak objava može značiti da vas je sram vaše veze ili partnera, te da vam ne znači kao ostale stvari u životu.

Foto: Pixabay

S druge strane, manjak objava povezanih s vašim partnerom takođe može pokazati da cenite privatnost i da takve stvari želite deliti samo sa ljudima do kojih vam je iznimno stalo.

Postavljate samo one fotografije koje smatrate savršenim, što takođe govori mnogo toga o vašem odnosu. Naprimer, ukoliko ste jedna od onih osoba koja odbija postaviti fotografiju ako obe osobe ne izgledaju savršeno, vrlo je verovatno da niste preterano zadovoljni samim sobom ili vašom vezom.

"Ovo može biti protumačeno kao da pokušavate uveriti ostatak sveta da je vaša veza savršena, što ne mora biti istina. Možda izbegavate probleme koje je važno rešiti", kaže Bennet.

Je li većina vaših fotografija obični selfi? Promotrite svoj profil, ako na njemu preovladavaju vaši selfiji i ako neretko režete vašeg partnera sa fotografija, vrlo je verovatno da vaša veza nije najvažnija stvar u vašem životu.

"Ovakve stvari se mogu protumačiti kao samopromocija, a ako stalno dobijate pažnju od stranaca - to može stvoriti velike probleme u vašoj vezi", objašnjava Benet.

Naposletku, ako o vašoj vezi pišete samo s vremena na vreme, to označaa zdravu i normalnu vezu, tvrdi terapeutkinja Rori Sasoon.

"To ljudima daje privremeni uvid u vaš odnos i otkriva sasvim dovoljnu i zdravu količinu informacija. To ujedno znači i da ste u zdravoj vezi i da vam ne treba konstantno odobravanje za sve što radite s partnerom", kaže Sason.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija