• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2023

06:21

Spotifaj podigao cenu pretplate za 200 miliona korisnika

Shutterstock

Hi-Tech

Spotifaj podigao cenu pretplate za 200 miliona korisnika

Podeli vest

Globalna platforma za slušanje muzike Spotifaj, odlučila je da prvi put nakon 10 godina podigne cene pretplate za više od 200 miliona korisnika u kategoriji Premium.

 - Menjamo cene usluga u kategoriji Premium na mnogim tržištima širom sveta da bismo mogli da nastavimo sa inovacijama - navodi se u današnjem saopštenju kompanije Spotifaj, prenosi BBC.

Pretplatnici u SAD će umesto dosadašnjih 9,99 dolara plaćati 10,99 dolara mesečno, a pretplata na ovaj paket usluga je poskupela i u Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i na 49 drugih tržišta. Paket Premium duo će u SAD poskupeti na 14,99 dolara, kao i paket Femili plan - na 16,99 dolara, i Stjudent plan - na 5,99 dolara mesečno.

Spotifaj je saopštio da će korisnici dobiti grejs period od mesec dana pre nego što nove cene stupe na snagu i imaće mogućnost da otkažu pretplatu. Ovo poskupljenje ne pretstavlja veliko iznenađenje, pošto ga je još u aprilu najavio šef kompanije Spotifaj, Danijel Ek.

Foto: Shutterstock

 

 

 - Kada dođe pravi trenutak, mi ćemo povećati cene, a to će naši klijenti dobro prihvatiti jer im nudimo dosta kvalitetnog sadržaja -  rekao je tada Ek, podseća BBC. Spotifaj će i dalje nuditi besplatan sadržaj - uz reklame. Korisnici paketa Premium mogu da uživaju u muzici bez komercijalnog sadržaja.

Spotifaj ima 515 miliona korisnika na više od 180 tržišta širom sveta, a oko 40 odsto njih su pretplatnici.

Kompanija je u januaru otpustila šest odsto zaposlenih, pozivajući se na potrebu da poboljša efikasnost. Platforme Epl mjuzik, Pikok, Netfliks, Maks i Paramaunt+ su u poslednje vreme takođe podigle cene pretplate, navodi BBC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija