• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

10:37

Fejsbuk i Instagram uskoro neće biti besplatni? Najavljuje se mesečna pretplata

Shutterstock

Hi-Tech

Fejsbuk i Instagram uskoro neće biti besplatni? Najavljuje se mesečna pretplata

Podeli vest

Komnpanija Meta najavljuje uvođenje mesečne pretplate od 14 evra.

Kompanija Meta u čijem su vlasništvu društvene mreže Fejsbuk i Instagram razmatra uvođenje mesečne pretplate za korisnike iz Evropske unije koji se ne slože sa prikazivanjem personalizovanih oglasa. 

Prema informacijama koje je objavio The Wall Street Journal, korisnici koji se odluče za plaćanje mesečne pretplate moći će da koriste Meta proizvode bez reklama.

Početna cena za korišćenje desktop verzije Fejsbuka ili Instagrama biće oko 10 evra (10.50 dolara). Za mobilne verzije, zbog provizija koje naplaćuju Epl i Gugl putem svojih prodavnica aplikacija, ta cifra bi se povećala na oko 14 dolara. 

Novi model pretplate je odgovor kompanije Meta na inicijative EU koje žele da ograniče personalizovano oglašavanje.

Prošle godine, regulatori iz EU odlučili su da ova kompanija mora da omogući korisnicima da se odreknu personalizovanih oglasa koji se zasnivaju na njihovim aktivnostima na platformama.

 

Foto: Pixabay

 

 

Ova potencijalna pretplata samo je poslednji pokazatelj kako strog regulatorni pristup Evrope utiče na to da tehnološki giganti menjaju svoj poslovni model.

Meta je prošlog maja kažnjena sa 1,3 milijarde dolara od strane evropskih regulatora zbog kršenja pravila o privatnosti podataka, a kompanija je takođe odložila lansiranje mreže Threads u Evropi zbog regulatorne nesigurnosti.

- Meta veruje u vrednost besplatnih usluga koje podržavaju personalizovani oglasi -izjavio je predstavnik ove kompanije.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija