• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2023

14:20

Tik Tok je uveo nove interne oznake za korisnike

EPA

Hi-Tech

Tik Tok je uveo nove interne oznake za korisnike

Podeli vest

TikTok je dao poseban status određenim nalozima visokog profila, a od moderatora u Evropi traženo je da budu blaži prema sadržaju koji ti nalozi postavljaju, navodi se u internim porukama u koje je Gardijan imao uvid, što kompanija negira.

Dokumenti sugerišu da su zaposleni u viralnoj video aplikaciji stvorili hijerarhiju korisnika, sa određenim pojedincima ili grupama kojima su dodeljene interne oznake poput "super nalog", "super nalog super nalog", "Top PGC" i "top kreator", a koje se ne pojavljuju na drugim nalozima, a koje im omogućavaju više slobode.

 - Niko ne razume šta je 'super nalog', ali nam je rečeno da budemo posebno oprezni -  rekao je jedan član osoblja TikToka za Gardijan. Gardijan piše da nove smernice dovode u pitanje politiku Tik Toka prema kojoj ista pravila važe za sve, a čini se da nije jasno ni na koga se nova oznake "super nalog odnosi" odnose.

Međutim, TikTok tvrdi da nije tačno da je kompanija od zaposlenih tražila da budu manje strogi prema sadržaju određenih profila, već da se iste smernice primenjuju na sve korisnike aplikacije podjednako.

Foto: EPA

 

 

 - Ove tvrdnje o politici TikToka su pogrešne ili zasnovane na nesporazumima, takođe, Gardijan nam nije dao dovoljno informacija o svojim tvrdnjama kako bismo mogli da ih istražimo. Naše smernice se primenjuju podjednako na sav sadržaj na TikToku -  rekao je portparol društvenog medija za deljenje video sadržaja.

Među nalozima koji su dobili posebnu oznaku nalaze se nalozi glumca i komičara Rasela Brenda, Mančester junajteda, pop zvezde Sema Smita i Jutjubera Itana Pejna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija