• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvarukusa.rs

13.02.2015

16:17

KULINARSKI TRIKOVI Kako da napravite ručak za 15 minuta

Recepti

KULINARSKI TRIKOVI Kako da napravite ručak za 15 minuta

Podeli vest

Ubrzajte pripremu jela i više uživanje u vremenu koje provodite u kuhinji uz pomoć ovih saveta.

Kada nemate dovoljno vremena da se posvetite pripremi jela, ovi saveti vam mogu biti dragoceni.

1. Ubrzajte kuvanje testenine, pa u lonac na šporetu ulijte vodu prethodno zagrejanu u ketleru (aparatu za kuvanje vode).

2. Kada recept traži puter sa sobne temperature, tvrdi blok maslaca narendajte i tako pospešite otapanje.

3. Skuvan pirinač možete zalediti u manje porcije, pa pre konzumiranja nakratko zagrejati u mikrotalasnoj rerni.

4. Kada vam je potreban paradajz  za umak poslužite se konzerviranim pelatima ili gotovom salsom i tako skratite vreme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i rezanje crvenih plodova.

5. Ne podgrevajte ostatke hrane, već ih pretvorite u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća, na primer, možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato testo, pa ispeći poput slane pite.

6. Nemate vremena za pripremu umaka? U mikseru napravite zeleni pesto od struka svežeg peršuna, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minut ili dve, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.

7. Pileće belo meso isecite na tračice, ispržite u voku dva do tri minuta i tako skratite njihovu termičku obradu, a neće izgubiti ukus.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija