Public

09:37 Iće i piće 1

Stvarukusa.rs | 30. 03. 15.

VOLITE ITALIJANSKU KUHINJU? Napravite domaće lazanje

Za sve ljubitelje italijanske kuhinje, recept za domaće lazanje sa mlevenim mesom i povrćem...

Sastojci

Za ragu:

4 kašike maslinovog ulja

4 celera

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 veza ruzmarina

700 g mlevene junetine

340 g mlevenog svinjskog mesa

1 flaša crvenog vina (750 ml)

2 konzerve od 400g pirea od paradajza

200 ml juneće supe

so 

mleveni biber

Za bešamel sos:

1 l mleka

2 lovorova lista

četvrtina crnog luka

prstohvat muskatnog oraščića

50 g putera

50 g brašna

pakovanje testa za lazanje

125 g mocarela sira

malo rendanog parmezana

crni biber

2 kašike putera

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Za  pripremu ragua, zagrejte maslinovo ulje  u tiganju , pa ubacite isečeni celer, šargarepu i luk. Pržite petnaestak minuta, dok povrće ne omekšai dobije zlatnu boju. Dodajte ruzmarin i iseckani beli luk, i pržite još par minuta.

3. Dodajte mleveno meso , i pržite dok ne ispari sva voda iz tiganja.

4. Sipajte oko 400 ml vina i dobro promešajte. Ostavite da se kuva 45 minuta.

5. Kada ispari alkohol iz vina, dodajte juneću supu i pire od paradajza. Kuvajte bez poklopca dva sata. Posolite i pobiberite.

6. Za bešamel sos, sipajte mleko u šerpu, dodajte dva lovorova lista, iseckani crni luk i muskatni oraščić. OStavite da provri.

7. I drugoj posudi otopite puter i dodajte brašno. Lepo izmešajte i kuvajte 2 minuta. Sklonite mleko sa vatre i postepeno dodajte smesu od brašna, uz konstantno mešanje.

8. Gotovo testo za lazanje prokuvajte u posoljenoj vodi 3 minuta. Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite bešamel sosom, potom stavite koru, pa parmezan i mocarelu isečenu ne četvrtine, posolite i pobiberite i dodajte meso. Ponovite postupak sve dok imate sastojaka. Na vrh stavite komadiće putera i pecit u rerni 30 minuta.



Maki

29.07.2015. 19:47

Ovo je komplikovan i skup recept, treba sve pojednostaviti i nema potrebe toliko vremena utrositi uz ringlu sporeta.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]