• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nadlanu.com

31.03.2015

17:21

SLATKIŠ KOME NE MOŽETE DA ODOLITE Napravite domaće krem bananice!

Recepti

SLATKIŠ KOME NE MOŽETE DA ODOLITE Napravite domaće krem bananice!

Podeli vest

Brzo i lako možete napraviti omiljeni slatkiš mnogih generacija

Ako i vas čokoladne bananice podsećaju na detinjstvo, onda će vam ovaj recept sigurno biti jedan od omiljenih.

Prema ovom receptu se slatkiš pravi u plehu, a ukoliko nađete kalupe, možete napraviti i u originalnom obliku bananice ili drugom obliku po želji.

Evo kako se priprema ova neodoljiva poslastica.

Potrebno:

2 decilitra vode

750 g šećera

dve kesice želatina

ekstrakt od banane (količina zavisi od ukusa, pa možete staviti pola ili celu)

100 g čokolade

 

Skuvati vodu i šećer dok ne počne da peni, pa ohladiti. Dodati želatin razmućen u malo vode, vratiti na tihu vatru, pa mešati pet minuta. Skinuti sa vatre i mutiti mikserom još pet minuta, pa dodati ekstrakt banane i još malo mutiti mikserom. Premazati kalupe (ili pleh) uljem i brzo sipati smesu, pa je premazati glazurom od rastopljene čokolade i staviti u frižider.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija