Public

17:12 Iće i piće 0

informer.rs | 14. 04. 2015.

PREDLOG ZA VEČERU Lazanje sa tikvicama i sirom

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda su lazanje pravi izbor za vas

SASTOJCI:
250 g kora za lazanje
500 g tikvica
200 g kačkavalja
100 g mocarele
150 g šunke
150 g kečapa
ulje, so
ZA BEšAMEL SOS:
50 g maslaca
dve pune kašike brašna
700 ml mleka
30 g parmezana
muskatni oraščić
začini po izboru
PRIPREMA:
Tikvice oprati, iseći na što tanje kriške, te ih propržiti da porumene s obe strane. Mocarelu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati. Testo za lazanje kratko prokuvati. Za bešamel sos u manjoj šerpi otopiti maslac, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim uz mešanje postepeno dodavati mleko, pa kad se zgusne, umešati parmezan, muskatni oraščić i začine po ukusu.
U podmazan pleh sipati malo sosa, pa staviti kore. Premazati kečapom i sa još malo sosa, poslagati tikvice i šunku, mocarelu i kačkavalj, te prekriti korama. Postupak ponavljati dok ima materijala. Završiti korama, preliti ostatkom bešamela, posuti kačkavaljem, te peći na 200 stepeni dok ne dobije lepu boju.

 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]