Shutterstock

10:23 Iće i piće 0

Tportal.hr | 16. 04. 15.

NAPRAVITE PALAČINKE ali na zdraviji način!

Bez obzira koliko volite palačinke, sigurno ih ponekad i izbegavate jer znate da obično belo brašno nije najbolji izbor, a ako tome dodate stariji tiganj koja zahteva malo više ulja, jasno je da to i nije najzdravija poslastica koju možete zamisliti

Ipak, ljubitelji palačinki o tome su puno razmišljali pa su uz nekoliko eksperimenata došli do zdravijih alternativa s tri vrste brašna zahvaljujući kojima palačinke ne moraju nužno spadati u opasnu zonu. Dodate li im malo svežeg voća ili domaći džem bez šećera, na stolu imate i ukusan i zdrav obrok.

Palačinke od heljdinog brašna

Ako biste rado uživali u slanoj verziji toplog doručka, onda su za vas palačinke od heljdinog brašna. Dakle, u smesu možete staviti malo sira i šunke te na sitno narezanog kineskog luka. Za čisti hedonizam ispecite jaje na oko i položite preko palačinke.

Palačinke od spelte

Osim u palačinkama, speltino bršano je odlično i za pripremu mafina, vafla ili hleba jer ćete dobiti prozračan, zdrav i ukusan domaći proizvod. Spelta se dobro slaže s praškom za pecivo pa ga možete koristiti za sve recepte za prirepmu hrane koja treba da naraste. Takođe se slaže i uz ukus citrusa pa će palačinke biti najukusnije s džemom od voća iz te porodice.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]