• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2015

22:45

JUTRO POČNITE S PROTEINIMA Greške koje pravimo kad doručkujemo

Recepti

JUTRO POČNITE S PROTEINIMA Greške koje pravimo kad doručkujemo

Podeli vest

Bez obzira na to kakav stav imate prema prvom jutarnjem obroku, on može poboljšati vaše zdravlje i pozitivno uticati na obim vašeg struka. Problem nastaje kada biramo kalorijske "bombe", odnosno namirnice pune šećera i masti koje imaju suprotan efekat od onog koji želimo

* Ne izbegavajte proteine
Kafa s mlekom i slatko pecivo čest su izbor ako prvi jutarnji obrok jedete s nogu van kuće. Reč je o finoj kombinaciji za oči i stomak, kojoj nažalost nedostaje proteina.

Umesto slatkog obroka od koga ćete brže ogladneti pojedite dva tvrdo kuvana jaja i jabuku

Istraživanja su pokazala da doručak baziran na proteinima uravnotežuje količine šećera u krvi i smanjuje nagle napade gladi. Započnite dan sa dva tvrdo kuvana jaja i jabukom.
* Ne preterujte sa sokom
Voćni sok može biti odličan izvor vitamina i minerala, ali nije dobra zamena za voće. Jedna pomorandža ima oko šezdeset kalorija, dok čaša soka od istog voća gotovo dvostruko više. Pritom valja znati da sok nema prehrambena vlakna, koja voće ima u izobilju. Nova studija objavljena u časopisu "Apetit" pokazala je i da osobe koje piju mnogo soka imaju veći krvni pritisak od onih koje to čine tek povremeno.
* Pazite na veličinu namirnica
Verovali ili ne, veličina namirnice utiče i na količinu hrane koju unosite u organizam. Studija je pokazala da osobe pojedu i do osamdeset kalorija više po obroku kada konzumiraju pahuljice manjeg oblika. Glavni razlog za to je što mere željenu količinu "odokativnom" metodom. Ako već hoćete da pazite na ishranu, merite namirnice.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17