Shutterstock

19:54 Iće i piće 0

informer.rs | 15. 05. 2015.

RIBA JE UKUSNIJA uz "Bitlse", a kafa slađa uz Pavarotija!

Muzika i te kako utiče na ukus hrane, pokazala je studija naučnika sa Oksforda. Oni su testirali određenu grupu muškaraca i žena koji su tokom eksperimenta ručali uz različitu muziku

Ljudi su visoke tonove povezivali s kiselim, "bogate" tonove sa slatkim, a duboke s gorkim ukusom.
- Verovali ili ne, ukus nije dominantan u izboru hrane, već veliku ulogu imaju uši koje jednostavno "šapuću" čulu ukusa.
Muzika ne može da stvori ukus u vašim ustima, ali može da pojača određene "note" - istakao je autor istraživanja profesor Čarls Spens.
Istraživanje je pokazalo da zvuk "Bitlsa" poboljšava ukus ribe i krompirića, a uz arije Lučana Pavarotija kafa i čokoladni mus su još ukusniji, piše "Dejli mejl".
Slično delovanje ima Bili Holidej na puding od bundeve, dok tonovi španske muzike izvlače najbolje iz deserta.
Osim na hranu, muzika pozitivno utiče i na uživanje vina, i to Mocartove kompozicije.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]