• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2015

13:59

NAJBOLJI LETNJI DEZERTI Čokoladna pita

Recepti

NAJBOLJI LETNJI DEZERTI Čokoladna pita

Podeli vest

Jedu vam se slatkiši? Mi imamo ideju

SASTOJCI:
200 g brašna
kašičica praška za pecivo
115 g maslaca

25 g šećera
dve kašičice kakao-praha
žumance
dve kašike hladne vode
ZA NADEV:
150 ml slatke pavlake
150 ml mleka
225 g čokolade
dva jajeta
maline
PRIPREMA:
Brašno, šećer i kakao pomešati, prosejati, pa posuti preko maslaca isečenog na listiće i utrljavati ga prstima dok se ne dobiju mrvice. Dodati šećer i žumance, pa viljuškom sve dobro promešati. Na kraju umešati vodu i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižider na 30 minuta. 
Kalup obložiti papirom za pečenje, pa prebaciti testo u njega. Izbockati viljuškom, prekriti papirom za pečenje, odozgo staviti šaku pasulja (da se ne digne testo), pa peći 15 minuta na 190 stepeni. 
Skuvati slatku pavlaku i mleko, skloniti s vatre i umešati iseckanu čokoladu. Izmiksati jaja, umešati i preliti preko testa. Ostaviti da se stegne i ukrasiti malinama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija