AP/Photo

09:33 Iće i piće 0

informer.rs | 17. 06. 2015.

ZDRAVA DOZA HEDONIZMA Pečeni krompir-pire sa parmezanom i prezlama

Iskoristite krompir na najbolji mogući način

SASTOJCI:
1,5 kg krompira
250 ml punomasnog mleka
125 g maslaca
150 g mocarele
100 g parmezana
dve kašike prezli
so, biber
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Vatrostalnu posudu premazati kašikom maslaca. Krompir oguliti i skuvati u ključaloj, posoljenoj vodi (oko 15 minuta). Skuvani krompir ocediti, pa ga izgnječiti. Pomešati mleko i otopljeni maslac, dodati iscepkanu mocarelu i 25 grama parmezana. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Krompir-pire prebaciti u vatrostalnu posudu, pa posuti prezlama prethodno pomešanim sa izrendanim parmezanom. Peći oko 20 minuta, odnosno dok se ne uhvati lepa korica.

 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]