Shutterstock

19:24 Iće i piće 0

informer.rs | 11. 09. 2015.

UKUSNA VEČERA Šnicle sa kremastim spanaćem

Gladni ste, a ne znate šta da spremite za večeru? Mi imamo ideju...

Sastojci:
šest svinjskih krmenadli bez kostiju
tri kašike majoneza
kašika senfa
rendani parmezan
šolja prezli
kašika putera
kašika mleka
dva čena belog luka
120 g krem sira
500 g spanaća
limun, origano
so, biber

 

U dubokom tanjiru izmešajte majonez i senf, a u posebnom, plitkom pomešajte prezle, origano i parmezan. Za početak meso začinite solju i biberom. Svaku krmenadlu malo istanjite tučkom za meso, premažite mešavinom majoneza i senfa, a zatim ih uvaljajte u mešavinu prezli i parmezana, pa slažite na pleh za pečenje. Meso pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni. Dok se meso peče, u tiganj stavite puter da se rastopi, dodajte naseckan beli luk, pa pustite da se dinsta jedan minut. Sipajte krem sir i mleko, pa sve dobro promešajte da se sjedini. U mešavinu sira i mleka dodajte, iz tri puta, spanać na manje komade. Spanać kuvajte tri minuta, posolite, pobiberite. Služite s mesom uz krišku limuna.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]