• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lisa/Informe.rs

18.09.2015

09:59

DOMAĆICA Grčki džem od šljiva

Recepti

DOMAĆICA Grčki džem od šljiva

Podeli vest

Za sve nostalgičare koji uživaju u kiselkastom ukusu najlepšeg džema iz detinjstva, ovo će biti zanimljiv izlet i nova ideja za bogatu ovogodišnju zimnicu

SASTOJCI:

1 kg šljiva

2 kisele jabuke
1 kg šećera
1 kašičica cimeta
1 kesica vanile
2 kašike limunovog soka
5 čaša vode

PRIPREMA:

Stavite vodu i šećer da se kuvaju, pa operite šljive i očistite koštice, a jabuke oljuštite i narendajte. Kad se sirup ukuva, dodajte voće i mešajte dok se džem ne skuva.

Probajte tako što ćete sipati malo na tacnu, pa ako ostaje trag kad se povuče varjačom, džem je kuvan. Dodajte cimet, vanilu, limunov sok i rum po želji pa ostavite da se kuva još dva minuta.

Sklonite s vatre, napunite sterilisane, vruće tegle, zatvorite čvrsto i okrenite tegle naopačke. Neka ostanu na poklopcima sve dok se potpuno ne ohlade.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija