Shutterstock

11:27 Iće i piće 0

Informer | 19. 10. 2015.

SLANE ĐAKONIJE Rolat od piletine s pečenom paprikom

Veoma zanimljiva kombinacija slanine, piletine i paprike

SASTOJCI:

500 g pilećeg mesa
tri jajeta
šest fileta pečene paprike
200 g švapskog sira
glavica crnog luka
dva čena belog luka
prezle, peršun
150 g slanine u listovima
začinsko bilje, biber
malo aleve paprike

PRIPREMA:

Pileće belo meso sameljite, a crni i beli luk izrendajte. Sjedinite meso, jaja, alevu papriku, peršun, začinsko bilje, biber, crni i beli luk. Postepeno dodajte prezle dok se ne dobije ujednačena masa. Pečene paprike presecite s jedne strane pa stavite sir, preklopite ih drugom polovinom i ostavite na stranu. Na papiru za pečenje poređajte listove slanine. Meso stavite preko slanine, a na sredinu mesa napunjene paprike sa sirom. Meso preklopite pomoću papira tako da napravite rolat. Zavijte ga u taj papir, uvijte krajeve i vežite kuhinjskim koncem. Stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 45 minuta, pa onda otvorite papir i istresite rolat na pleh. Pecite još pet minuta dok ne dobije zlatnu boju. Služite uz pečeni karfiol.

 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]