Shutterstock

13:04 Iće i piće 0

Informer | 20. 10. 2015.

DOMAĆICA Šnicle sa kimom i lukom

Uobičajen obrok kao što su svinjske šnicle zahvlajujući začina dobiće potpuno drugačiji ukus

SASTOJCI:
četiri šnicle od svinjskog vrata
osam parčadi slanine
dve glavice crnog luka
dve crvene paprike
so, biber, kim
maslinovo ulje
osam krompira

NAČIN PRIPREME:

Šnicle istanjite tučkom za meso. Krompir, paprike i crni luk isecite na kolutove. Pripremite četiri parčeta folije i svako premažite sa malo maslinovog ulja. Podelite sastojke za četiri "paketića". U sredinu poređajte krompir, posolite i pobiberite, pospite kimom, poređajte deo slanine, pa poklopite šniclom. Preko šnicle poređajte opet slaninu, papriku i kolutove crnog luka, pa ponovo začinite. Sve to uvijte u foliju i stavite u pleh. Pecite oko 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pet minuta pre nego što bude gotovo, otvorite foliju da meso i povrće uhvati zlatnu boju. Služite uz sezonsku salatu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]