Shutterstock

11:47 Iće i piće 0

Informer | 22. 10. 2015.

DOMAĆICA Paprike punjene kus-kusom

Ukoliko su vam dosadile klasične punjene paprike, probajte varijantu sa kus kusom i jagnjetinom

SASTOJCI:
dve crvene ili žute velike paprike
dve šolje pileće supe
šolja kus-kusa
so, biber
maslinovo ulje
glavica crnog luka
dva čena belog luka
230 gr mlevene jagnjetine
nana, ruzmarin
malo feta-sira
kašika pinjola
so, biber

PRIPREMA:
Očistite i isecite paprike uzdužno na polovine, poređajte na tepsiju i pecite u rerni 10 minuta na 230 stepeni, pa ostavite sa strane. Skuvajte pileći bujon, dodajte kus-kus, poklopite i ostavite da se krčka osam minuta. Sklonite sa šporeta. Na maslinovom ulju u tiganju na srednjoj temperaturi dinstajte usitnjen luk dva minuta, dodajte beli luk i iseckanu jagnjetinu, pa sve dinstajte dok meso ne bude gotovo. Dodajte ruzmarin i nanu, so i biber. U to sipajte kus-kus i fetu, izmešajte, pa punite paprike i pospite ih pinjolama. Smanjite temepaturu na 180 i pecite paprike 10 minuta. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]