• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.11.2015

11:51

SLANE ĐAKONIJE   Punjeni crveni luk

Recepti

SLANE ĐAKONIJE Punjeni crveni luk

Podeli vest

Luk obično koristimo kao dodatak jelima, probajte kakav je ukus kad je on glavni sastojak

SASTOJCI:

dva velika crvena luka

tri kašike maslinovog ulja
dve kašike putera
so, biber
dva čena belog luka
ljuta papričica
malo belog vina
pola šolje pirinča
pola šolje parmezana
dve kašike sušene majčine dušice

PRIPREMA: 

Uključite rernu da se greje na 190 stepeni. Skuvajte pirinač i ostavite da se ohladi. Luk očistite i sa jedne strane odsecite vrh tako da dobijete ravnu površinu, a drugu stranu takođe zasecite tako da luk može ravno da stoji u posudi. Kašikom ga izdubite tako da ostanu samo dva spoljašnja sloja, a ostatke sačuvajte.
Luk premažite sa spoljašnje i unutrašnje strane maslinovim uljem, solju i biberom. Glavice poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslinovim uljem, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta.
Dok se luk peče, sitno iseckajte ostatke luka. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja i kašiku putera pa dinstajte crveni i beli luk i ljutu papričicu. Dodajte malo belog vina, pa sve kuvajte dok vino ne ispari. U dinstano povrće dodajte začine, pirinač, parmezan, so i biber pa sve dobro promešajte. Dobijenom smesom punite pečeni luk pa na svaki stavite komadić putera. U posudu u kojoj ćete peći luk sipajte malo belog vina, pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče 30 minuta. Ovako pripremljen luk služite kao toplo predjelo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija