Shutterstock

10:09 Iće i piće 0

Informer | 07. 11. 2015.

SLATKI ZALOGI Topla čokolada s kokosom

Kombinacija tople čokolade i kokosa - ukus koja će vas oraspoložiti tokom tmurnih jesenjih dana

SASTOJCI:

Za toplu čokoladu
dva dl mleka
tri dl kokosovog mleka
2,5 kašike kakao-praha
tri kašike žutog šećera
pola šolje izrendane crne čokolade
kokosovo brašno za posipanje
malo soli

Za krem
tri šolje slatke pavlake
dve kašike likera od badema
malo ekstrakta od vanile

NAČIN PRIPREME: 

Mikserom umutite slatku pavlaku, liker od badema i ekstrakt od vanile. Na laganoj vatri prokuvajte mleko i kokosovo mleko, zatim dodajte mešavinu kakao-praha, žutog šećera i čokolade. Malo posolite i kuvajte dok smesa ne postane glatka i gusta. Smesu sipajte u šolje, pa kašikom dodajte umućenu kremu i pospite kakao-prahom i kokosom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]