• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2015

20:59

KAD JE LJUTO, ZASLADITE Trikovi da spasete neuspeli ručak

Recepti

KAD JE LJUTO, ZASLADITE Trikovi da spasete neuspeli ručak

Podeli vest

Kad je prekuvano, napravite pire, a previše suvo meso prelijte omiljenim sosom

Čak i najboljim kuvarima u trenutku nepažnje mogu da se potkradu greške zbog kojih im jelo na kraju ne ispadne onako kako su želeli. Međutim, neke greške kod kuvanja lako je ispraviti pomoću jednostavnih trikova.

Raskuvano povrće

 
Shutterstock

Rešenje: Često se dogodi da zaboravimo na povrće dok se kuva, pa ono na kraju više liči na kašicu za bebe. Ako je povrće još u jednom komadu, ubacite ga u hladnu vodu na par minuta jer će to odmah zaustaviti proces kuvanja i sprečiti dalji gubitak teksture i ukusa. Izvadite ga iz vode, stavite na pleh, narendajte malo sira preko njega, kratko zapecite u rerni dok se sir ne otopi i ne stvori hrskavu koricu. Ako je pak potpuno izgubilo formu, od njega napravite pire s dodatkom maslaca, soli i malo bibera.

Prekuvani pirinač
Rešenje: Stavite u cediljku i isperite pod mlazom hladne vode. Ona će razdvojiti zrna i ukloniti lepljivu sluz. Od potpuno raskuvanog pirinča skuvajte sutlijaš.

Previše ljutih začina
Rešenje:
Malo više bibera ili čilija može da upropasti jelo. Ukoliko je reč o mesu ili kuvanom jelu, dodajte malo šećera, sušenog voća ili marmelade. Ako pravite namaz ili sos, ubacite kašiku jogurta ili pavlake.

Shutterstock

Suva piletina
Rešenje:
Prepečenu ili prekuvanu piletinu isecite na manje komade, prelijte omiljenim sosom ili sirom koji se lako topi kad stavite u rernu. Takvo meso poslužite uz njoke.

Zgrudvana čokolada
Rešenje:
Čokolada koja sadrži mnogo šećera lako se tokom topljenja zgruša, a to se može dogoditi i ukoliko je topite na jakoj vatri ili vam slučajno "upadne" nekoliko kapi vode u nju. Dodajte joj maslac, slatku pavlaku ili ulje i ponovno zagrejte na pari. Masnoća će joj vratiti glatku teksturu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija