• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tportal

30.11.2015

21:00

BUDITE PRAKTIČNI Ova jela možete da pripremite od ostataka krompir pirea

Recepti

BUDITE PRAKTIČNI Ova jela možete da pripremite od ostataka krompir pirea

Podeli vest

Pire krompir je ukusan i kremast prilog kojeg svi volimo, a sigurno vam je ponekad ostalo viška. Evo šta možete da pripremite od ostatka

Kroketi

Ovo je idealan način da ostatke pirea pretvorite u pravu malu deliciju. Krompiru dodajte malo brašna, muskatnog oraščića, praška za pecivo i jaje pa dobro pomešajte. Rukama oblikujte krokete i u svaki stavite jedan štapić tvrdog sira. Možete ih uvaljati u prezle i zatim ispržiti. Sir će se rastopiti pa će kroketi biti jako ukusni.

Knedle sa šljivama

Postupak je gotovo isti kao i kod kroketa, s tim da trebate dodati soli i takođe sve lepo umesiti. Oblikujte male okrugle komade, stavite polovinu šljive ili malo pekmeza i zatvorite. Knedle možete kuvati ili ih zapeći u rerni prelivene s malo ulja, prezla i šećera. Ako ćete ih peći, svakako ih malo prokuvajte u kipućoj vodi, oko pet minuta.

KO JE GLADAN? Krompir pečen u kori sa sirom i puterom

Piroške

Zamesite testo i ostavite da stoji pola sata. Razvaljajte na dva-tri milimetra debljine i izrežite kocke. Naseckajte malo luka i belog luka pa popržite na maslacu dok ne omekšaju. Umešajte u pire krompir. Smesu kašikom stavite na sredinu kocke i preklopite da dobijete trougao. Prstima dobro pritisnite krajeve da smesa ne iscuri. Kuvajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju i poslužite s kiselim mlekom, prženim lukom ili komadićima slanine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija