• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa/Informer

18.01.2016

21:30

REŠENA DILEMA! Ovo ulje je najzdravije za kuvanje!

Recepti

REŠENA DILEMA! Ovo ulje je najzdravije za kuvanje!

Podeli vest

Kokosovo ulje najzdravije je za kuvanje, nakon njega je maslinovo ulje, maslac i svinjska mast, dok su pojedina biljna ulja štetna za zdravlje

Kokosovo ulje najzdravije je za kuvanje, nakon njega je maslinovo ulje, maslac i svinjska mast, dok je kuvanje s biljnim uljima poput suncokretovog, sojinog, palminog i kukuruznog štetno za zdravlje, jer oslobađa aldehide, štetne hemikalije povezane s nastankom karcinoma i nekih degenerativnih bolesti - pokazalo je istraživanje britanskih naučnika sa Univerziteta DeMontfort.

DOMAĆICA Ćureći file sa pistaćima

Hrana pržena u biljnom, industrijskom ulju sadrži od 100, do čak 200 puta više aldehida do dopuštenih dnevnih limita, kažu naučnici, napominjući da omega 6 masne kiseline iz biljnih ulja „istiskuju" omega 3 kiseline, bitne za organizam, jer je njihova glavna funkcija briga o mentalnom zdravlju.

NADA ZA TEŠKO BOLESNE! Odobrena tri leka na bazi kanabisa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija