Shutterstock

10:18 Iće i piće 0

informer.rs | 25. 01. 2016.

A ŠTA ĆEMO ZA RUČAK? Ćuretina u kari sosu!

Ako nemate ideje za ručak, mi imamo predloge...

Sastojci:

700 g ćurećeg belog mesa
50 g putera
glavica crnog luka
prstohvat cimeta
čen belog luka
pola kašičice đumbira
pola kašičice karija
50 g mlevenih badema
250 g paradajz pelata
50 ml jogurta
200 g pirinča
bosiljak, ulje
so, biber

Ćureće meso isecite na krupnije kocke. Crni luk očistite i isecite na kockice, a beli luk ispasirajte. U šerpi otopite puter pa propržite ćuretinu. Dodajte crni i beli luk i nastavite s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša. Sipajte izmiksani pelat paradajz, cimet, kari i đumbir. Pred kraj kuvanja dodajte mlevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuvajte uz povremeno mešanje još pet minuta. Gotovo jelo pospite listovima bosiljka i poslužite uz obareni pirinač. 

A ŠTA ZA VEČERU? Piletina s prazilukom!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]