• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2016

09:28

SLATKI ZALOGAJI Kolač s grizom i čokoladom

Recepti

SLATKI ZALOGAJI Kolač s grizom i čokoladom

Podeli vest

Čarobna poslastica za početak novog dana...

Sastojci:

Kora:
300 g griza

100 g mlevenih lešnika
dve kašike kakao-praha
250 g šećera
pola kesice praška za pecivo
tri decilitra mleka

Fil:
500 ml mleka
četiri kašike brašna
150 g šećera
150 g margarina
malo kakao-praha

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
tri kašike vode
tri kašike ulja
50 g margarina
lešnik za posipanje

(VIDEO RECEPT) KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA! Ukusne srpske vanilice!


Mlevene lešnike, griz, šećer, prašak za pecivo i mleko dobro promešajte i ostavite u frižider da odstoji tri sata. Nakon toga testo podelite na tri jednaka dela. U podmazan pleh sipajte jednu smesu, pa ispecite koru. Tako uradite sa ostale dve. Svaku koru pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 10 minuta.
U 400 ml mleka dodajte šećer, pa stavite na šporet da prokuva, a u ostatak mleka razmutite brašno, pa sipajte u mleko sa šećerom i mešajte dok se fil ne zgusne. U fil dodajte malo kakao-praha. Ostavite da se ohladi, pa dodajte prethodno penasto umućen margarin. Na tacnu stavite prvu koru, premažite filom, pa tako uradite i sa ostale dve kore.
Za glazuru istopite čokoladu, dodajte vodu i šećer i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte margarin isečen na listiće. Glazuru prelijte na kolač dok je još vruća. Preko pospite sitno iseckane lešnike. Kolač secite na kocke i služite uz kafu.

DOMAĆICA Piletina u sosu od malina


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija