• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajuzivo.net/Informer.rs

03.02.2016

12:09

(VIDEO RECEPT) NIŠTA LEPŠE NEMA od domaćeg jafa kolača!

Recepti

(VIDEO RECEPT) NIŠTA LEPŠE NEMA od domaćeg jafa kolača!

Podeli vest

Za sve sladokusce koji uživaju u ukusu narandže i čololade nudimo vam recept za domaću varijantnu Jaffa keksa. Kolač se priprema jednostavno i brzo, sve sastojke uglavnom imate u kući, a ako ga budete pripremali obavezno nam ostavite komentar

SASTOJCI:

Za koricu:

  • 4 jajeta
  • 24 kašike šećera
  • 24 kašike ulja
  • 24 kašike mleka
  • 24 kašike brašna
  • prašak za pecivo

Za fil:

  • 400 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 rendana narandža (prethodno zaleđena)
  • 4 kašike džema

Za premazivanje:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 50 ml mleka

PRIPREMA:

Korica

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Odvojiti belanca od žumanaca, mutiti mikserom dok ne postanu penasta (1 minut), pa zatim postepeno dodati šećer. Zatim dodati žumanca i mutiti dok se sve ne sjedini.

Isključiti mikser pa dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecevo.

Izmešati ručno, pa zatim mikserom i sipati u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa ostaviti da se korica ohladi u plehu. Kada se korica ohladi, prebaciti je na poslužavnik i skinuti pek papir.

Fil

U šerpu sipati 400g šećera i 200ml vode, uključiti ringlu na najjače i sačekati da provri. Kada provri smanjiti temperaturu na srednju jačinu i ostaviti da vri 7 minuta.  Zatim dodati džem i rendanu pomoranžu i mešati sve vreme, još 7 minuta (džem može da zagori ako se ne meša sve vreme).

(VIDEO) ZLATNA KROFNA Ljudi čekaju u redu da bi je platili 11.000 dinara!

Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi dok ne postane mlako.

Kada fil bude mlak, staviti ga ravnomerno preko korice i izravnati nožem, pa ostaviti da odstoji 30 minuta. Zatim u manju šerpu staviti mleko, ulje i čokoladu za kuvanje, pa rastopiti uz neprekidno mešanje na srednjoj vatri. Rastopljenu čokoladu staviti preko kolača i ravnomerno rasporediti.

NAPOMENA:

Staviti nekoliko sati pre pripreme pomorandžu u zamrzivač, da se zaledi, kako bi je rendali, a pre nego što je stavite u zamrzivač možete je ili oprati običnom vodom ili držati u vodi u kojoj je voda pomešana sa sićetom u razmeri 3:1, desetak minuta, pa zatim isprati vodom, kako bi se otklonili ostaci voska ili pesticida sa površine kore.

POGLEDAJTE video recept:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20